Hoe Een Transformator Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Transformator Te Demonteren?
Hoe Een Transformator Te Demonteren?

Video: Hoe Een Transformator Te Demonteren?

Video: Hoe Een Transformator Te Demonteren?
Video: Как сбросить Адаптации АКПП 722.6 на Mercedes / Сброс Адаптации АКПП серии 722.6 на Mercedes 2024, April
Anonim

In de meeste gevallen kan de oorzaak van een storing in een transformator een kortsluiting zijn, een gebroken draadisolatie tijdens langdurige zware belasting of om natuurlijke redenen. In ieder geval wordt de transformator gerepareerd. En daarvoor is het noodzakelijk om defecte componenten goed te kunnen demonteren en vervangen.

Hoe een transformator te demonteren?
Hoe een transformator te demonteren?

instructies:

Stap 1

Controleer of er een zekering op de transformator zit voordat u deze uit elkaar haalt. Verwijder hiervoor de beschermende isolatie van de primaire wikkeling en controleer deze met een tester op een open circuit. Als het probleem precies in de zekering ligt, vervang dan het defecte deel van de draad en herstel de integriteit van de structuur.

Stap 2

Verwijder alle fittingen van de transformator. Als de platen niet zijn gelast, probeer ze dan voorzichtig uit het frame te kloppen. Als ze gelijmd zijn, buig of breek ze dan nooit. Verwarm in dit geval de kern goed - dan is het gemakkelijk te demonteren. Dit kan worden gedaan op een omgekeerd strijkijzer of elektrisch fornuis, en als de transformator klein is, kunt u deze 15-20 minuten op een soldeerbout zetten. Wees niet bang voor het frame - het zal staan.

Stap 3

Dompel de platen in een speciale oplossing die verkrijgbaar is bij de radiomarkt of autowinkels. Maar in sommige gevallen verwijderen dergelijke oplossingen de draadisolatie, dus u moet voorzichtig zijn.

Stap 4

Als je een gelaste transformator hebt, maak dan sneden langs de naad van het elektrische lassen met een ijzerzaag voor metaal. Als na het zagen van de lasnaden de kernspoel niet loslaat, verwarm dan de transformator een beetje zoals hierboven beschreven. De gemakkelijkste manier is om eerst een of twee W-platen eruit te trekken, daarna wordt de rest er gemakkelijker uitgetrokken. Soms moet je een Sh-plaat opofferen om de rest eruit te krijgen.

Stap 5

Wikkel de primaire en secundaire wikkelingen van de transformatorspoel af. Tel de beurten zorgvuldig, zodat u na het vervangen van het geleidende materiaal alles precies kunt herstellen. Onthoud een belangrijk punt - als u een wikkeling in twee draden hebt gemaakt, gebruik dan het principe van "zeven keer meten, één keer knippen". Zorg ervoor dat het begin van de ene geleider is aangesloten op de andere. Alleen dan kan de transformator worden getest.

Aanbevolen: