Hoe Maak Je Een Step-up Transformator?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Step-up Transformator?
Hoe Maak Je Een Step-up Transformator?

Video: Hoe Maak Je Een Step-up Transformator?

Video: Hoe Maak Je Een Step-up Transformator?
Video: How to make a step up transformar 12v to 230v inverter 500w 2024, Maart
Anonim

Een wisselspanning leent zich, in tegenstelling tot een constante spanning, gemakkelijk niet alleen voor een afname, maar ook voor een toename. Hiervoor worden sinds het einde van de negentiende eeuw transformatoren van verschillende ontwerpen gebruikt.

Hoe maak je een step-up transformator?
Hoe maak je een step-up transformator?

instructies:

Stap 1

Neem elke kant-en-klare transformator die kan worden gedemonteerd. De kenmerken ervan kunnen van dien aard zijn dat ze volledig ongeschikt zijn voor uw doeleinden. Het belangrijkste is dat het geschikt is voor slechts één parameter - vermogen, en ook moet worden ontworpen voor een frequentie van 50 Hz.

Stap 2

Demonteer de transformator. Wikkel nog een wikkeling over de wikkelingen erop, die precies honderd windingen bevatten. Verzamel het opnieuw.

Stap 3

Op een van de transformatorwikkelingen, waarvan u gegarandeerd weet dat het netspanning is, sluit u de netspanning aan via een zekering waarvan de nominale waarde wordt berekend door het vermogen van de transformator te delen door de netspanning.

Stap 4

Sluit een voltmeter aan op de tijdelijke wikkeling. Deel 100 door de gemeten spanning en je krijgt een belangrijke parameter van de transformator - het aantal windingen per volt. Schrijf het op en label het als N.

Stap 5

Ontkoppel en demonteer de transformator. Ontspan er niet alleen de tijdelijke wikkeling van, maar ook alle andere wikkelingen, behalve de netwerkwikkeling (deze werd als laatste gewikkeld). Verwijder niet de isolatie die deze scheidt van de rest van de wikkelingen. Houd er rekening mee dat de netwikkeling van de transformator nu als secundair wordt beschouwd in plaats van primair.

Stap 6

De wisselspanning die je op de primaire wikkeling gaat toepassen, vermenigvuldig je met N. De frequentie van deze spanning moet ook gelijk zijn aan 50 Hz. U kunt een wisselspanning met dergelijke parameters krijgen, bijvoorbeeld van een batterij, met behulp van een zelfgemaakte push-pull-sleutelomvormer van elk ontwerp. Wikkel een nieuwe primaire wikkeling over de isolatie, waarvan het aantal windingen gelijk is aan het resultaat van vermenigvuldiging. Gebruik hiervoor een draad met een zodanige afmeting dat deze de stroom door de wikkeling kan weerstaan. Om deze stroom te vinden, deelt u het vermogen door de primaire spanning.

Stap 7

Isoleer de primaire wikkeling. Sluit aan op de secundaire belasting en pas vervolgens toe op de primaire lage wisselspanning. De lading zou moeten werken.

Aanbevolen: