Hoe Een Kettingzaag Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kettingzaag Te Demonteren?
Hoe Een Kettingzaag Te Demonteren?

Video: Hoe Een Kettingzaag Te Demonteren?

Video: Hoe Een Kettingzaag Te Demonteren?
Video: Husqvarna 455 rancher teardown and rebuild, bolt for bolt! part 1 2024, Mei
Anonim

Elke eigenaar van een kettingzaag moet periodiek het onderhoud uitvoeren, waaronder koken en tanken met brandstof en olie, het afstellen van de kettingspanning, het regelmatig schoonmaken van de overdekte ruimte - tandwiel, kettingrem, olietoevoer en banden, schoonmaken van het luchtfilter, enz. Vroeg of laat wordt elke zaag gerepareerd. Om dit te doen, moet u het correct kunnen ontleden. Laten we een voorbeeld bekijken door de pro work pbk 35-zaag uit elkaar te halen.

Hoe een kettingzaag te demonteren?
Hoe een kettingzaag te demonteren?

instructies:

Stap 1

Verwijder het koppelingsdeksel door de bevestigingsschroeven los te draaien. Daarna kunt u de toestand van de cilinderspiegel en zuiger bepalen door aan de starthendel te trekken en de beweging van de zuiger en cilinderwanden te observeren. Stel een diagnose van de werking van de zuiger en elimineer de nodige problemen.

Stap 2

Draai de schroeven los en verwijder het starterdeksel. Verwijder voor het gemak de kruishandgreep. Draai de schroeven op het handvat los, koppel de draden los van de schakelaar. Draai de schroeven van bovenaf los en verwijder de bovenkap. Draai de parkerschroef van het luchtfilterdeksel en de moeren van de bovenste en onderste steunen los en verwijder vervolgens de handgreep. Verwijder het luchtfilter door de schroeven los te draaien waarmee de behuizing is bevestigd.

Stap 3

Verwijder de gasslang van de carburateurfitting. "Halveer" het hoofdgedeelte van de zaag door de schroeven en de olietankdop los te draaien. Verwijder de ontstekingsmodule en demonteer vervolgens de koppelingstrommel. Draai hiervoor de krukas met de klok mee. Bereik een dergelijke positie van de zuiger, wanneer, omhoog bewegend, de gasuitlaat overlapt.

Stap 4

Draai de borgmoer van de koppeling los. Demonteer het vliegwiel door een paar lichte slagen op zijn "bazen" uit te oefenen. Draai de schroeven los en verwijder de gastank en de olieslang van de olietoevoerfitting. Vervolgens zijn de olietank, pomp en carburateur. Vervolgens kunt u de kettingspanschroef verwijderen en de motor splitsen.

Stap 5

Zoek de oorzaak van de storing in de kettingzaag en verhelp deze. Monteer de kettingzaag in een duidelijke volgorde en laat geen "onnodige" onderdelen achter. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, kunt u het beste voor de eerste keer contact opnemen met een specialist en zijn werk volgen, zodat u later zelf kunt beginnen met het demonteren van uw kettingzaag. Anders kunt u het apparaat niet alleen verkeerd demonteren, maar er ook helemaal vaarwel tegen zeggen.

Aanbevolen: