Geluid Van Een Microfoon Afspelen

Inhoudsopgave:

Geluid Van Een Microfoon Afspelen
Geluid Van Een Microfoon Afspelen

Video: Geluid Van Een Microfoon Afspelen

Video: Geluid Van Een Microfoon Afspelen
Video: BETER GELUID UIT JOUW MICROFOON! 2024, Mei
Anonim

Door een microfoon op de versterker aan te sluiten, kunt u de stem van de spreker op een hoger volume weergeven. Tegelijkertijd kunt u rustig en zonder inspanning voor de microfoon spreken en zullen alle bezoekers van de hal waar de luidsprekers zijn geïnstalleerd uw spraak horen.

Geluid van een microfoon afspelen
Geluid van een microfoon afspelen

instructies:

Stap 1

Onthoud dat versterking van spraak met een microfoon, versterker en luidsprekers alleen als reproductie wordt beschouwd vanuit fysiek oogpunt en niet vanuit juridisch oogpunt. Volgens de laatste van deze criteria is het meer geschikt voor de definitie van openbare uitvoering - en dan alleen als de toegang tot de zaal gratis is, of als er een aanzienlijk aantal mensen is die niet tot de gebruikelijke familiekring behoren.

Stap 2

De manier waarop de microfoon op de versterker is aangesloten, hangt af van het fysieke principe van de eerste. Als de microfoon dynamisch is, genereert hij bij het spreken zelf een wisselspanning, waarvan de amplitude en vorm afhankelijk zijn van het volume en de aard van de gesproken geluiden. Maar de spanning die door zo'n microfoon wordt opgewekt is verwaarloosbaar. Als de versterker niet gevoelig genoeg is, plaats dan een voorversterker voor de ingang. En als de frequentierespons van de ingangstrap van de versterker is ontworpen voor een ander type microfoon, rust deze voorversterker dan uit met correctieschakelingen om borrelen te voorkomen.

Stap 3

De koolstofmicrofoon vereist een externe voedingsbron en neemt een deel van het werk over om het signaal voor te versterken. Sluit deze in serie aan op de primaire wikkeling van de bijpassende transformator en pas op deze schakeling de in de microfoonspecificaties gespecificeerde spanning toe. Sluit de secundaire wikkeling van de transformator aan op de ingang van de versterker, die vanwege de aanzienlijke amplitude van het signaal in sommige gevallen alleen uit een eindtrap kan bestaan (deze oplossing is te vinden in sommige oude megafoons).

Stap 4

De electretmicrofoon bevat een kleine MOSFET-voorversterker in de behuizing. Bij aansluiting is polariteit vereist: de klem die op het lichaam is aangesloten, is negatief. Sluit hem aan op een stroombron (spanning van 1, 5 of 3 V, afhankelijk van het type) via een weerstand van enkele kilo-ohm en verwijder het signaal via een niet-polaire condensator met een capaciteit van enkele tienden van een microfarad. De geluidskaart heeft al alles wat nodig is voor de werking van een elektreetmicrofoon: een spanningsbron, een weerstand en een condensator. Buiten, op de rode aansluiting, hoef je alleen de microfoon zelf aan te sluiten, ontworpen voor 1,5 V.

Stap 5

Als de microfoon zich in de buurt van de luidsprekers bevindt, is akoestische feedback mogelijk, die zich manifesteert in de vorm van een gezoem van veranderende toonhoogte, waardoor de stem wordt overstemd. Het kan worden geëlimineerd door de microfoon van de luidsprekers weg te bewegen, het volume te verlagen, complexe geluidsverwerkingsapparatuur of speciale computerprogramma's te gebruiken. Maar een differentiële dynamische microfoon geeft veel betere resultaten. Het membraan communiceert van beide kanten met de omringende ruimte. Als de luidsprekers ver weg zijn, beïnvloedt het geluid het membraan ook van twee kanten met tegengestelde tekens en trilt het niet. Wanneer u voor de microfoon spreekt, beïnvloedt het geluid het membraan slechts van één kant en de microfoon neemt het op dezelfde manier waar als een normale dynamische.

Aanbevolen: