Geluid Opnemen Via Een Microfoon

Inhoudsopgave:

Geluid Opnemen Via Een Microfoon
Geluid Opnemen Via Een Microfoon

Video: Geluid Opnemen Via Een Microfoon

Video: Geluid Opnemen Via Een Microfoon
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende speciale programma's waarmee u geluiden, spraak of muziek kunt opnemen via een microfoon op uw computer. Welke is beter om te kiezen en wat is het voordeel van dit of dat opnameapparaat?

Geluid opnemen via een microfoon
Geluid opnemen via een microfoon

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste optie die beschikbaar is voor absoluut elke Windows-gebruiker is het hulpprogramma Sound Recorder. Ga naar het volgende pad: "Start" -> "Alle programma's" -> "Accessoires" -> "Entertainment" -> "Geluidsrecorder". Voer het programma uit. Sluit de microfoon aan op uw computer via de juiste connector (meestal op het achterpaneel en is roze), druk op de knop en begin te praten of een muziekinstrument te bespelen. Met dit programma kun je alleen geluid opnemen, maar het biedt geen mogelijkheid om het te verwerken, dus alleen beginners gebruiken het.

Stap 2

Een professioneler programma is All Sound Recorder. Het bestaat uit twee delen: het eigenlijke geluidsopnameprogramma en een mini-editor, waarmee u het geluid kunt zuiveren van externe ruis met behulp van filters. Sla na de opname het resulterende audiobestand op in een van de drie beschikbare formaten: WAV, 3-OGG, MP3.

Stap 3

Een andere populaire digitale audio-editor is Sound Forge. Dit programma wordt voornamelijk door muzikanten gebruikt om composities te verwerken en verschillende effecten toe te passen. Bovendien kunt u hiermee bestanden van het ene formaat naar het andere vertalen.

Stap 4

Probeer voor het opnemen, ongeacht het type programma dat u kiest, alle externe ruis te verwijderen en ga naar binnen, vooral als u een stem gaat opnemen. Het is erg handig om een hoofdtelefoon met een aangesloten microfoon te gebruiken - u hebt uw handen vrij om met uw computer te werken. Bekijk de tutorials voor uw softwareprogramma om te zien welke extra effecten u kunt toepassen op toekomstige opnames.

Aanbevolen: