Geluid Van Een Microfoon Opnemen

Inhoudsopgave:

Geluid Van Een Microfoon Opnemen
Geluid Van Een Microfoon Opnemen

Video: Geluid Van Een Microfoon Opnemen

Video: Geluid Van Een Microfoon Opnemen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Elke computergebruiker had minstens één keer het idee om zijn eigen stem op te nemen. Iemand neemt een besluit over zingen en de ontwikkeling van zijn zang, iemand wil zijn stem van opzij horen, hoe die klinkt. Dit probleem kan in ieder geval op verschillende manieren worden opgelost.

Geluid van een microfoon opnemen
Geluid van een microfoon opnemen

Het is nodig

Microfoon, computer (laptop) en software

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar verschillende methoden voor audio-opname. Als je een laptop hebt, gebruik dan de ingebouwde microfoon. Zo niet, gebruik dan een microfoon die nu in de handel verkrijgbaar is. De keuze van de microfoon hangt af van de behoefte eraan, d.w.z. op wat u wilt horen op de audio-opname. Om je stem in "realiteit" te vergelijken, is een goedkope microfoon best geschikt. Als we willen leren hoe we onze zang kunnen trainen, dan hebben we een microfoon van een hogere prijs nodig (microfoons van bekende merken).

Als je niet de benodigde microfoonopnamesoftware bij de hand hebt, is de ingebouwde geluidsrecorder van Windows prima. Ze heeft beperkingen in "functionaliteit" - niet meer dan 60 seconden opname, wat niet geschikt is voor een beginnende zanger.

De lancering van dit programma wordt uitgevoerd via het menu "Start" - "Accessoires" - "Geluidsrecorder". Sluit de microfoon aan en druk op de "Rec"-knop. Druk aan het einde van de spraakopname op de knop "Stop" en luister naar wat we hebben gekregen.

Geluid van een microfoon opnemen
Geluid van een microfoon opnemen

Stap 2

Voor een beginnende zanger en niet alleen, het Sound Forge-programma is perfect. Vanaf versie 6.0 omvatten de mogelijkheden niet alleen het opnemen van een groot aantal minuten spraak op de microfoon, maar ook diepe verwerking, inclusief populaire audioverwerkingseffecten, bijvoorbeeld "do", "chorus", opgesplitst in kanalen, enz.

Om het programma uit te voeren, moet u naar "Start" - "Programma's" - "Sonic Fondry" - "Sound Forge" gaan. Zoek in het venster dat wordt geopend op het werkpaneel de knop met een rode cirkel. Klik erop en het microfoonopnamevenster wordt voor je geopend. Hier kunt u enkele parameters instellen en de prestaties van de microfoon in werkelijkheid controleren. Rechts ziet u 2 verticale schalen (stereo).

Klik op de opnameknop, zeg iets en klik op stop. Het opnamevenster wordt gesloten en er wordt een nieuw venster geopend om het gesloten venster te vervangen. In dit venster ziet u de audiotrack die u hebt opgenomen. Hier kun je het bewerken, desgewenst opwaarderen en opslaan.

Geluid van een microfoon opnemen
Geluid van een microfoon opnemen

Stap 3

Gebruik de meest betaalbare manier. De meeste audiospelers waarmee je naar muziek luistert, ondersteunen, zij het in de geringste mate, microfoonopname.

Een andere optie is om op te nemen op een huishoudelijke dictafoon of audiospeler met de mogelijkheid om op te nemen. Deze opname kan worden overgebracht naar een computer met behulp van het programma Sound Forge in de spraakopnamemodus.

Aanbevolen: