Hoe Het Geluid Van Een Microfoon Te Versterken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid Van Een Microfoon Te Versterken
Hoe Het Geluid Van Een Microfoon Te Versterken

Video: Hoe Het Geluid Van Een Microfoon Te Versterken

Video: Hoe Het Geluid Van Een Microfoon Te Versterken
Video: BETER GELUID UIT JOUW MICROFOON! 2024, April
Anonim

Beginnende muzikanten of zangers streven er vroeg of laat naar om hun eerste begin te vereeuwigen. Hiervoor wordt thuis geluidsopname gemaakt met een gewone computer en een goedkope microfoon. Om de opname van betere kwaliteit en luidheid te laten zijn, is het noodzakelijk om een aantal bewerkingen uit te voeren om het geluid van de microfoon te versterken.

Hoe het geluid van een microfoon te versterken
Hoe het geluid van een microfoon te versterken

instructies:

Stap 1

Start het bedieningspaneel van de geluidskaart op de snelstartbalk bij de klok. Daarin moet u alle benodigde instellingen controleren en instellen.

Stap 2

Zoek de volumeregelaars in Instellingen die overeenkomen met de aansluiting waarop de microfoon is aangesloten. Hun namen zijn afhankelijk van de geluidskaart en kunnen de volgende zijn: Mic, Front Pink in, Rear Pink in, enz. Zorg ervoor dat deze bedieningselementen zijn ingeschakeld. Als het kanaal is uitgeschakeld, ziet u een rood kruis op de schematische dynamiek. Om het apparaat in te schakelen, hoeft u er alleen maar op te drukken.

Stap 3

Zet de volumeregelaars op hun maximale stand. Open het tabblad "Opnemen" en controleer of de geïnstalleerde en gespecificeerde geluidskaart overeenkomt. Als de informatie onjuist is, wijzigt u deze in de juiste. Ga vervolgens naar het menu Apparaatbeheer en controleer op geluidsstuurprogramma's.

Stap 4

Keer terug naar het instellingenmenu. Ga naar het gedeelte Microfoonversterking. Bij sommige modellen geluidskaarten is dit menu vervangen door een kleine knop onder de volumeregeling van het opnamekanaal. Vink het vakje aan naast het corresponderende item "Microfoonversterking".

Stap 5

Vervang de microfoonbatterij als het geluid niet langer bevredigend is. Sommige microfoons hebben een stroombron nodig, namelijk een ingebouwde batterij. Hoe lager hun lading, hoe lager en zwakker de opname qua volume zal zijn. Als u een bedrade microfoon heeft, is het raadzaam om de bedrading en de aanwezigheid van kortsluiting te controleren.

Stap 6

Als er schade aan de draad wordt gevonden, moet u deze zelf vervangen of contact opnemen met speciale technische centra. Koop een microfoonvoorversterker die de geluidskwaliteit en het volume verbetert en een must-have is voor iedereen die van plan is om op te nemen.

Aanbevolen: