Batterijen Opladen

Inhoudsopgave:

Batterijen Opladen
Batterijen Opladen

Video: Batterijen Opladen

Video: Batterijen Opladen
Video: Uitleg wat een goedkope druppellader doet. 2024, Mei
Anonim

Ieder van u heeft vast wel eens nikkel-cadmium-batterijen (oplaadbare batterijen) gezien of ermee te maken gehad. Als je niet meer weet wat het is, is het voldoende om te onthouden op welke batterijen de eerste digitale camera's werkten. Moderne modellen werken ook op batterijen, maar van een andere samenstelling. Nikkel-cadmium-batterijen worden gebruikt in een breed scala aan apparaten, waarvan de meest voorkomende een draadloze muis is.

Batterijen opladen
Batterijen opladen

instructies:

Stap 1

Onder de bekende methoden om dit type batterijen op te laden, valt de aanschaf van een oplader op. En als je handen op hun plaats zitten en er in de kast een dozijn oude radiocomponenten zijn, heeft het geen zin om geld uit te geven aan iets dat je met je eigen handen kunt doen, vooral helemaal gratis. Het belangrijkste voordeel van dit circuit (weergegeven in de afbeelding) voor het opladen van nikkel-cadmium-batterijen is de automatische uitschakeling van de voeding wanneer deze volledig is opgeladen en bescherming tegen kortsluiting.

Stap 2

Volgens dit schema is het noodzakelijk om alle radiocomponenten in het diagram in te slaan, die zich waarschijnlijk in uw voorraadkast bevinden. Mogelijk moet u naar de dichtstbijzijnde radio-onderdelenwinkel gaan. Je hebt ook een printplaat, een batterijdoos en een plastic behuizing nodig. Als je al eerder betrokken bent geweest bij de ontwikkeling van schakelingen, zal het voor jou niet moeilijk zijn om ook deze schakeling in elkaar te zetten.

Stap 3

Neem eerst een stuk PCB en breng er controlepunten op aan. Gebruik een boor met een zeer dunne boor. Een uitstekende vervanging zou een schroevendraaier zijn - het maakt het mogelijk om in verschillende richtingen en met verschillende snelheden te boren.

Stap 4

Na het boren van de gaten, is het noodzakelijk om alle sporen met nitroglycerine aan te brengen en vervolgens het laadcircuit te etsen. Eenmaal volledig droog, wapen je met een soldeerbout en geschikte onderdelen. Het blijft over om alle verbindingen te solderen en de doos voor de oplaadbare batterijen te repareren. De oplader is klaar.

Aanbevolen: