Onderhoudsvrije Varta-batterijen Opladen

Inhoudsopgave:

Onderhoudsvrije Varta-batterijen Opladen
Onderhoudsvrije Varta-batterijen Opladen

Video: Onderhoudsvrije Varta-batterijen Opladen

Video: Onderhoudsvrije Varta-batterijen Opladen
Video: Обслуживание аккумулятора VARTA 2024, Mei
Anonim

De verzegelde, onderhoudsvrije Varta-batterij moet, net als alle andere batterijen, periodiek worden opgeladen. Het is noodzakelijk om de staat ervan te controleren en 1-2 keer per jaar op te laden. De batterij heeft speciale aandacht nodig voordat het koud wordt.

Onderhoudsvrije Varta-batterijen opladen
Onderhoudsvrije Varta-batterijen opladen

Het is nodig

Onderhoudsvrije Varta accu, lader

instructies:

Stap 1

Controleer de staat van de onderhoudsvrije batterij van Varta. In alle onderhoudsvrije batterijen is het doorgaans onmogelijk om de elektrolytdichtheid in elke cel te meten. Meet daarom de spanning met een voltmeter of bepaal de laadtoestand aan de hand van de kleur van de ingebouwde indicator, die zich op de bovenwand van de behuizing bevindt voor vergelijkbare apparaten.

Stap 2

Een volledig opgeladen batterij heeft een groene indicator. Naarmate de ontlading vordert, wordt de kleur donkerder, tot zwart. Dit laatste geeft de noodzaak aan om op te laden. Als de indicator lichtgeel is, betekent dit dat het elektrolytniveau ontoelaatbaar laag is. Of voeg gedestilleerd water toe of vervang de batterij. Het is onmogelijk om de batterij in deze toestand op te laden en vanaf een ander apparaat aan te steken.

Stap 3

Koppel alle energieverbruikende apparaten op het voertuig los. Meet de spanning op de accupolen met een voltmeter. Als de spanning lager is dan 12,2 V, is de batterij volledig ontladen; indien van 12, 2 tot 12, 4 V - gedeeltelijk.

Stap 4

Om de accu op te laden, verwijdert u deze uit het voertuig.

Stap 5

Laad de onderhoudsvrije accu op met een constante stroom gelijk aan 1/10 van de accucapaciteit. 2 uur nadat de spanning op de batterij niet meer verandert, stop dan met opladen of laad de batterij op met een stroomsterkte van 1,5 A. Het is veiliger, maar het kost meer tijd om de eigenschappen te herstellen.

Stap 6

Houd er rekening mee dat te snel opladen met een hoge stroom tot oververhitting leidt, waardoor de batterijplaten beschadigd raken. Zorg ervoor dat de elektrolyt niet kookt. Koppel de oplader los, laat de vloeistof afkoelen en laad opnieuw op.

Stap 7

Als de accuspanning lager is dan 12,2 V, is deze volledig ontladen. Neem in dit geval contact op met een gespecialiseerd centrum voor hulp. Het laadproces moet onder voortdurend toezicht van een specialist staan. Bovendien is het langdurig - tot drie dagen.

Stap 8

Sommige moderne auto's verliezen hun elektronische instellingen wanneer de batterij wordt verwijderd. Laad in dat geval de onderhoudsvrije accu op zonder de accu uit de machine te halen. Doe dit op een droge en warme plaats. De batterij moet op kamertemperatuur zijn.

Stap 9

Schakel alle elektrische apparaten en het contact uit of zet ze in de slaapstand. Zorg ervoor dat u de kap niet sluit om kortsluiting van de klemmen te voorkomen. Sluit eerst de lader aan op de accu met de stroom op minimum. Steek vervolgens de oplader in het stopcontact. Verhoog de stroomsterkte geleidelijk om gevaarlijke spanningspieken te voorkomen.

Aanbevolen: