Oplaadbare Batterijen Opladen

Inhoudsopgave:

Oplaadbare Batterijen Opladen
Oplaadbare Batterijen Opladen

Video: Oplaadbare Batterijen Opladen

Video: Oplaadbare Batterijen Opladen
Video: 🧪 Oplaadbare batterijen - 6 vwo Scheikunde uitleg Nova 9.5 Chemie 16.3 2024, April
Anonim

Alle batterijen zijn ingedeeld in twee typen. Primair - eenmaal gebruikt en daarna onbruikbaar geworden. Secundair - worden opgeladen en opnieuw gebruikt. Er zijn vier soorten oplaadbare (secundaire) batterijen, afhankelijk van het chemische reagens in de samenstelling: 1) Nikkelmetaalhydride - "NiMH"; 2) nikkel-cadmium - "NiCd"; 3) lithium-ion - "Li-ion"; 4) verzegeld loodzuur - "SLA". Volg deze eenvoudige richtlijnen om oplaadbare batterijen op te laden.

Oplaadbare batterijen opladen
Oplaadbare batterijen opladen

Het is nodig

Oplader

instructies:

Stap 1

Koop een oplader van het type dat geschikt is voor uw oplaadbare batterijen. Als u bijvoorbeeld NiMH AA-batterijen heeft met een milliampère-karakteristiek (mAh) - 2650, d.w.z. vrij krachtig is, hebt u een hoogwaardige NiMH-batterijlader nodig. Anders duurt het opladen van de batterijen te lang.

Stap 2

Begin met timing. Laad de batterijen op gedurende het aantal uren dat is aangegeven in de instructies voor de oplader. De oplaadtijd is afhankelijk van de capaciteit van uw batterijen. Houd er rekening mee dat de meeste moderne opladers een oplaadindicator hebben - u hoeft de tijd niet te berekenen. Wees ook niet bang voor het "geheugeneffect" (verlies van batterijcapaciteit als gevolg van een nieuwe lading wanneer de vorige lading niet volledig is opgebruikt) - moderne batterijen zijn hiertegen beschermd. Het enige dat de capaciteit van oplaadbare batterijen negatief kan beïnvloeden, is heel lang opladen (enkele weken, maanden).

Aanbevolen: