Ni Cd-batterijen Opladen

Inhoudsopgave:

Ni Cd-batterijen Opladen
Ni Cd-batterijen Opladen

Video: Ni Cd-batterijen Opladen

Video: Ni Cd-batterijen Opladen
Video: How to revive dead NiCd battery from cordless power tools 2024, April
Anonim

Nikkel-cadmiumbatterijen zijn momenteel de belangrijkste herbruikbare energiebron voor huishoudelijke elektrische en radioapparatuur, evenals voor batterijgereedschap (met uitzondering van mobiele telefoons, die voornamelijk lithium-ionbatterijen gebruiken). Juiste bedrijfsomstandigheden, tijdige volledige lading en periodiek herhaalde volledige ontlading-laadcycli zorgen ervoor dat een dergelijke batterij voor een langere tijd kan worden gebruikt.

Ni cd-batterijen opladen
Ni cd-batterijen opladen

Het is nodig

Omkeerbare pulslader, automatische lader met volledige ontlaadfunctie

instructies:

Stap 1

De nikkel-cadmium-batterij is het enige batterijtype dat een volledige ontlading vereist voor normaal en langdurig gebruik. In dit type batterijen wordt het geheugeneffect uitgesproken, wanneer bij constante gedeeltelijke ontlading het bruikbare (effectieve) oppervlak van de elektroden afneemt. Dat wil zeggen, het lijkt zich het periodiek herhaalde lagere niveau van de ontlading te herinneren en stopt met werken als het tot dit niveau is ontladen. Hieruit verscheen de naam van dit effect. Voor normaal en langdurig gebruik van een dergelijke batterij moet deze constant volledig worden ontladen. Hiervoor zijn er twee hoofdtypen opladers.

Stap 2

De omkeerbare pulslader herhaalt cyclisch laad-ontlaadcycli met verschillende duur. Om een dergelijk apparaat te gebruiken, plaatst u de batterij en sluit u het apparaat vervolgens aan op de wisselstroom. Na het einde van het laadproces (aangegeven door de indicator), koppelt u de lader los van het lichtnet. Zo'n oplader houdt de batterij in goede staat, maar het is een complex en duur apparaat.

Stap 3

Een automatische oplader met een volledige ontladingsfunctie heeft meer de voorkeur, omdat deze minder gecompliceerd is, goedkoper, verkrijgbaar in gevallen waarin u 2 of 4 batterijen tegelijkertijd kunt opladen. Plaats 2 of 4 batterijen in deze oplader. Zet de schakelaar op de behuizing van het apparaat in de stand die overeenkomt met het aantal op te laden batterijen. Sluit het apparaat aan. Een rood indicatielampje geeft aan dat het laadproces bezig is. Om de batterijen geforceerd te ontladen, drukt u op de knop "Ontladen". In dit geval zal de indicator geel oplichten - het proces van het ontladen van de batterij is aan de gang. Aan het einde van de ontlading begint de lader automatisch met het opladen van de batterijen. Het einde van de ontlaad-laadcyclus wordt aangegeven door een groene indicator.

Aanbevolen: