Onderhoudsvrije Batterijen Opladen

Inhoudsopgave:

Onderhoudsvrije Batterijen Opladen
Onderhoudsvrije Batterijen Opladen

Video: Onderhoudsvrije Batterijen Opladen

Video: Onderhoudsvrije Batterijen Opladen
Video: Paano alagaan ang maintenance free battery? I BATTERY PH 2024, April
Anonim

Zonder de batterij volledig op te laden, komen de prestaties van het voertuig in gevaar, omdat het niet alleen stroom levert aan het stereosysteem, de koplampen en voedingen, maar ook de energie opslaat die nodig is om de motor te starten.

Onderhoudsvrije batterijen opladen
Onderhoudsvrije batterijen opladen

Het is nodig

onderhoudsvrije accu, oplader

instructies:

Stap 1

Sluit de onderhoudsvrije accu aan op de lader. Controleer de polariteit van de aansluiting. Stel de regelaar in op minimale spanning. Schakel de oplader in. Stel de spanning in op 14,4 V. Deze acties worden uitgevoerd wanneer de accu niet volledig ontladen is.

Tijdens het laadproces zal de stroom geleidelijk afnemen. Bij het bereiken van de waarde van 0,2 A en de spanning op de accupolen van 14,4 V, wordt het opladen voltooid. Deze modus kan de batterij niet beschadigen.

Stap 2

Neem een onderhoudsvrije diepontladingsaccu. Stel tijdens het opladen een laag voltage in - 12V - 13 V. Zorg ervoor dat de stroom aan het begin van het proces overeenkomt met 1/20 van de batterijcapaciteit, gemeten in A/uur. Als er meer is, verlaag dan de spanning. Tijdens het opladen begint de stroom geleidelijk te stijgen. Wanneer de waarde van 1/10 van de batterijcapaciteit is bereikt, gaat u naar punt 1 van opladen.

In speciale gevallen van het opladen van de batterij kan een laadstroom worden gegeven die gelijk is aan 1/5 van zijn capaciteit of meer. Het mag niet langer dan 20 minuten worden gedaan. In dit geval worden speciale opladers gebruikt.

Aanbevolen: