Een Antennesplitter Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Antennesplitter Aansluiten
Een Antennesplitter Aansluiten

Video: Een Antennesplitter Aansluiten

Video: Een Antennesplitter Aansluiten
Video: How To Connect a TV Antenna to Multiple TV Sets 2024, Mei
Anonim

De tweede en zelfs de derde tv in huis is geen luxe, maar een integraal onderdeel van een comfortabel leven. Maar om er optimaal van te kunnen genieten, moet je de antennesplitter goed aansluiten.

Een antennesplitter aansluiten
Een antennesplitter aansluiten

Noodzakelijk

  • - antennesplitter;
  • - tv-kabel;
  • - stekkers;
  • - mes.

instructies:

Stap 1

Selecteer de plaats waar u de antennesplitter wilt installeren. Markeer de toekomstige locaties van de splitter en uw televisieontvangers.

Stap 2

Neem een meetlint en meet de afstand tot elk van de tv's die u gaat aansluiten. Schrijf het resultaat op. Tel de maten bij elkaar op. U heeft de totale kabellengte ontvangen. Tel bij dit aantal een paar meter op voor zekeren.

Stap 3

Koop de benodigde hoeveelheid kabel, evenals alles wat je nodig hebt: een splitter, stekkers (afhankelijk van het aantal tv's), montagebeugels (als je de kabel aan de muur gaat monteren). Controleer bij aankoop of de binnendiameter van de splittermoeren overeenkomt met de buitendiameter van de kabel.

Stap 4

Snijd de kabel in stukken volgens uw metingen. Gebruik een scherp mes om de buitenmantel van het uiteinde van de kabel te verwijderen. Scheid de folieafscherming en vlecht van het midden en buig over het ongereinigde deel van de kabel. Pas op dat u ze niet per ongeluk snijdt. Strip ook het centrale deel van de kabel.

Stap 5

Schuif de splittermoer op het uiteinde van de kabel. Trek het schild en het vlechtwerk terug. Steek de middelste geleider van de kabel in de aansluiting van de splitter en draai de moer vast. Herhaal deze stappen voor de rest van de kabelsecties. Bevestig de splitter op de gewenste locatie.

Stap 6

Leid elk stuk kabel naar de tv waarvoor het bedoeld is. Bevestig deze indien nodig met aangekochte beugels of plaats hem in de kabelgoot van de plint.

Stap 7

Plaats de stekker op het vrije uiteinde van de kabel. Bereid hiervoor de kabel voor zoals hierboven beschreven. Zet de dop erop. Trek het schild en het vlechtwerk terug. Steek de middelste draad in het gat in de plug en zet vast met de schroef. Knijp de vlecht rond de kabelmantel met een kabelbinder. Schroef de dop op het lichaam. Steek de stekker in de tv-antenneaansluiting.

Stap 8

Schakel alle televisies in om de ontvangstkwaliteit te beoordelen. Als het niet aan uw eisen voldoet, moet u een antenneversterker installeren.

Aanbevolen: