Hoe Een Antennesplitter Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Antennesplitter Te Kiezen?
Hoe Een Antennesplitter Te Kiezen?

Video: Hoe Een Antennesplitter Te Kiezen?

Video: Hoe Een Antennesplitter Te Kiezen?
Video: 10 Best Antenna Splitters 2020 2024, April
Anonim

De splitters die worden gebruikt om meerdere tv's op één antenne aan te sluiten, verschillen op een aantal parameters van elkaar. Bij het kiezen van een dergelijk apparaat moet men zich laten leiden door de frequenties van de ontvangen kanalen, het aantal tv's, kabeldikte en zelfs de vaardigheden van de installateur.

Hoe een antennesplitter te kiezen?
Hoe een antennesplitter te kiezen?

instructies:

Stap 1

Als uw tv de frequenties van de ontvangen zenders via het menu kan weergeven, controleer dan deze informatie over alle programma's die u ontvangt. Zoek het kanaal met de hoogste frequentie. Zorg er bij het kiezen van een splitter voor dat de bovenkant van het bereik groter is dan deze frequentie. Bij het ontbreken van een frequentieweergavefunctie op de tv is het handig om een apparaat met zo'n mogelijkheid te lenen van vrienden.

Stap 2

De splitter moet meer uitgangen hebben dan het aantal tv's dat je hebt. Als je in sommige kamers geen televisie-ontvangers hebt, is het handig om een apparaat "voor de groei" met extra uitgangen te nemen. Misschien koopt u in de loop van de tijd ook televisies voor deze kamers.

Stap 3

Besteed aandacht aan een dergelijke parameter als verzwakking. Het wordt uitgedrukt in decibel. De waarde ervan wordt aangegeven op de behuizing van de splitter of in de instructies. Hoe kleiner het is, hoe beter.

Stap 4

Bepaal vooraf hoe en waar je de splitter gaat installeren. Het is ten zeerste aan te raden om het aan de muur te bevestigen en niet alleen aan de kabels te laten plakken - het is zowel veiliger als mooier. In dit geval moet het apparaat bevestigingsgaten hebben. Als het apparaat op een opvallende plaats wordt geplaatst, moet het een esthetische uitstraling hebben. Als u de splitter in een brede kabelgoot gaat installeren, moet deze een minimale afmeting hebben.

Stap 5

Kies de methode om het apparaat aan te sluiten in overeenstemming met de soorten kabels die worden gebruikt, evenals uw soldeervaardigheden. De splitter met schroefklemmen is compatibel met kabels van alle diameters en hoeft niet te worden gesoldeerd. Je hebt het niet nodig om een apparaat met schroefdraadconnectoren te installeren, maar er kunnen alleen dunne kabels op worden aangesloten. Als je soldeervaardigheden hebt, koop dan een splitter die is ontworpen om op deze manier verbinding te maken. Ten slotte kan een apparaat dat is uitgerust met coaxiale aansluitingen (zoals op een tv) worden aangesloten op alle kabels met behulp van conventionele antennestekkers. Koop de pluggen zelf in dezelfde winkel en kies hun type afhankelijk van de beschikbaarheid van soldeervaardigheden (sommige maken het mogelijk om de kabel met schroeven te verbinden).

Stap 6

Verwar bij het kopen van een splitter niet met een ander apparaat met een soortgelijk doel: een combiner of splitter van signalen van verschillende bereiken. Sommige oudere tv's hebben aparte VHF- en UHF-antenne-ingangen. Naast zo'n apparaat zal je een signaalsplitter moeten plaatsen, waarmee je beide ingangen op één antennekabel kunt aansluiten.

Aanbevolen: