Hoe Een Nieuwe Antenne In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Nieuwe Antenne In Te Stellen
Hoe Een Nieuwe Antenne In Te Stellen

Video: Hoe Een Nieuwe Antenne In Te Stellen

Video: Hoe Een Nieuwe Antenne In Te Stellen
Video: ElaadNL Webtalk #19 - Hoe werkt de laadpaalkeuring van netbeheerders voor publieke laadpalen 2024, Mei
Anonim

Zonder antennes zouden televisie-, huis- of autoradio's niet werken. Antennes worden voortdurend gemoderniseerd, daarom kunnen bij het installeren en configureren van elk specifiek model zijn eigen problemen optreden. Zeker als het om schotelantennes gaat.

Hoe een nieuwe antenne in te stellen
Hoe een nieuwe antenne in te stellen

Noodzakelijk

antenne, tv, beugel, touwhamer, hamer, schroevendraaiers, steeksleutels en verstelbare sleutels in de gewenste maat

instructies:

Stap 1

Volg alle veiligheidsmaatregelen. Vergeet niet dat u werkzaamheden verricht met betrekking tot hoogte en elektriciteit. Als je ook maar de minste twijfel hebt of je de installatie van de antenne zelf aankunt, is het beter om contact op te nemen met professionals.

Stap 2

Kies een geschikte plaats voor de antenne. Het moet in zuidelijke richting (zuid of zuidwesten) worden geplaatst, terwijl er vooraan geen obstakels mogen zijn - hoge gebouwen, grote bomen. Als de indeling van uw appartement u toelaat om de antenne op deze manier te oriënteren, hang deze dan op het balkon. Als dit niet mogelijk is, monteer dan de antenne op het dak.

Stap 3

Bereid gereedschap voor - pons, hamer, schroevendraaiers, steeksleutels en verstelbare sleutels van de juiste maat. Zorg ervoor dat u de antenne met alle accessoires hebt gekocht. Als er details ontbreken, moet u dit opmerken voordat u met de installatie begint, niet tijdens de installatie.

Stap 4

U moet met het werk beginnen door de beugel te installeren. Markeer een plek op de muur, gebruik een pons om de gaten te boren en bevestig de beugel. Controleer of het stevig op zijn plaats zit.

Stap 5

Monteer de antenne strikt volgens de instructies. Zorg ervoor dat er geen mechanische beschadigingen aan de antennespiegels zijn, dit zal de kwaliteit van het ontvangen signaal verslechteren. De kwaliteit wordt ook beïnvloed door de locatie van de satellietconverter. Ga empirisch te werk - draai de converter om de as totdat het signaal maximaal is. Vergrendel het in deze positie. Bind een zekeringstouw aan de antenne voor het geval deze uit uw handen valt. Hang de antenne aan de beugel.

Stap 6

Leid de kabel naar de antenne. Het te leggen kanaal moet 1-2 mm breder zijn dan de draad, om de buitenmantel van de kabel tijdens de uitvoer niet te beschadigen. Gebruik vervolgens kit om de gaten af te dichten. Plaats de kabel zo dat deze de beweging niet belemmert, vermijd scherpe en frequente vouwen, plaats bevestigingsmiddelen niet meer dan 75 cm als de routes verticaal zijn en niet meer dan 23 cm als ze horizontaal zijn.

Stap 7

Stel de antenne af en test deze volgens de instructies. Als het signaal zwak is, kan het zijn dat je de verkeerde locatie of hoek voor de antenne hebt gekozen. Probeer het te draaien totdat het signaal optimaal is. Draai in deze positie alle verstelbare bevestigingen vast totdat ze stoppen.

Aanbevolen: