Hoe Een Offset-antenne In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Offset-antenne In Te Stellen
Hoe Een Offset-antenne In Te Stellen

Video: Hoe Een Offset-antenne In Te Stellen

Video: Hoe Een Offset-antenne In Te Stellen
Video: Modeling the Simple Inverted Vee Antenna #102 2024, Mei
Anonim

In tegenstelling tot een direct focus schotelantenne, die precies op de satelliet gericht is, heeft een offset antenne een iets andere afstemmethode. Het hangt af van de ontwerpkenmerken. Anders verschillen deze twee opties niet veel. U moet de richting naar de satelliet weten, het dekkingsgebied, de hoek van de antenne en de coördinaten van de stad. Dankzij een schotelantenne kunt u niet alleen televisiezenders in digitale kwaliteit ontvangen, maar ook verbinding maken met het wereldwijde internet.

Hoe een offset-antenne in te stellen
Hoe een offset-antenne in te stellen

Noodzakelijk

  • - Fastsatfinder-programma;
  • - Satelliet antenne-uitlijningsprogramma;
  • - Satelliet ontvanger;
  • - televisie;
  • - computer.

instructies:

Stap 1

Selecteer de diameter van de satellietoffset-antenne volgens het dekkingsgebied van de gewenste satelliet of satellietgroep. Het is te vinden op de website www.lyngsat.com, waar de parameters van televisie- of internettransponders worden bepaald. Neem de diameter van de antennespiegel iets groter dan de aanbevolen. Selecteer de converter volgens het signaalbereik van de satelliettransponder, d.w.z. Ku (lineair of cirkelvormig) of C-band - r, l. Het is nodig. Anders kan het signaal niet worden ontvangen.

Stap 2

Installeer de schotelantenne op een plaats waar ervoor, in de richting van de satelliet, geen hoge gebouwen en hoge bomen met een spreidende kroon zullen zijn. Anders zal het signaal van de satelliet "afbrokkelen" in vierkanten op het tv-scherm en zullen internetpakketten met zeer grote fouten en vertraging aankomen.

Stap 3

Bepaal de elevatie- of kantelhoek van de offset-satellietschotel. Om dit te doen, moet u de geografische coördinaten van uw stad weten. U vindt ze op www.maps.google.com. Vind de elevatiehoek met behulp van het programma Satellite Antenna Alignment. Dit programma helpt u ook om de antenne op de zon af te stemmen, d.w.z. het venster geeft aan hoe laat in uw stad de zon in dezelfde richting zal zijn als de gewenste satelliet. Op dit moment moet u de antenne daarheen richten en, door hem van links naar rechts en van boven naar beneden te bewegen, de horizon scannen. Doe het langzaam, u hoeft zich niet te haasten in dit proces. Om het signaal te bepalen, kunt u een speciaal apparaat gebruiken, of een computer waarop het Fastsatfinder-programma is geïnstalleerd, of een satellietontvanger die op de tv is aangesloten.

Stap 4

Stem de antenne af met een pc. Start hiervoor het programma Fastsatfinder, voer de gewenste satelliet in, selecteer in het vervolgkeuzemenu de transponder die u eerder hebt gedefinieerd en druk op de rode knop. Begin met het scannen van de horizon. Wanneer het signaalpercentage verschijnt, bereikt u de maximale waarde. Zet de antenne vast. Maak de converter (lineaire) bevestiging los en maximaliseer het signaal door deze met de klok mee of tegen de klok in te draaien en te vergrendelen.

Stap 5

Stel de offset-antenne af met behulp van de satellietontvanger. Zet de tuner uit. Sluit de coaxkabel met F-connectoren aan op de antenneconvector en de LBN in van de ontvanger. Sluit hem aan op je tv via de antenne-aansluiting. Zet de ontvanger aan. Stem af op de tv-zender waarop in de toekomst satelliet-tv te zien zal zijn. Selecteer in het ontvangermenu het tabblad "Antenne" of "Setup" en selecteer de satelliet. Als het er niet is, voer het dan handmatig in via het menu "bewerken". Selecteer de transponder met de afstandsbediening en begin met het scannen van de horizon met de antenne. Onderaan het instellingenvenster staan stroom- en signaalsterktelijnen. Wanneer het verschijnt, bevestigt u de antenne en bereikt u de maximale waarden door de converter aan te passen.

Aanbevolen: