Hoe Een Svec-antenne In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Svec-antenne In Te Stellen
Hoe Een Svec-antenne In Te Stellen

Video: Hoe Een Svec-antenne In Te Stellen

Video: Hoe Een Svec-antenne In Te Stellen
Video: Instructie Video Intellian TV Antenne frequentie 2024, Mei
Anonim

Satelliet-tv is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een breed scala aan tv-zenders om aan de behoeften van het hele gezin te voldoen. Het volstaat om een Svec-satellietschotel, DVB-kaarten en een ontvanger aan te schaffen en vervolgens de wizard te bellen of het apparaat zelf in te stellen. Het opzetten is heel eenvoudig en vereist geen speciale professionele vaardigheden.

Hoe een svec-antenne in te stellen
Hoe een svec-antenne in te stellen

instructies:

Stap 1

Selecteer een locatie om de Svec-satellietschotel te installeren. Denk eraan om naar het zuiden te kijken en niet te worden gehinderd door gebouwen, bomen of andere obstakels. De beste optie is het dak van het huis.

Stap 2

Bereid ankerbouten, beugel en hamerboor voor om de antenne op de geselecteerde locatie te bevestigen. Installeer de beugel in een strikt horizontale of verticale positie. Bevestig er een schotelantenne aan, sluit vervolgens de converter en de coaxkabel aan, die later op de ontvanger wordt aangesloten.

Stap 3

Ontdek de hoek van de satellietschotel om het signaal te ontvangen. Om dit te doen, bepaalt u welke zenders u wilt bekijken en kijkt u vervolgens in de catalogus welke satellieten daarmee overeenkomen. Zo kunt u de gewenste hoek voor het installeren van een schotelantenne bepalen en deze vervolgens met een kompas aanpassen. Als er al platen op het dak van het huis of in de buurt zitten, dan kun je daar gewoon op focussen. Er is ook een speciaal programma Satellite Antenna Alignment, dat de stand van de zon bepaalt en de gewenste richting voor de schotelantenne telt.

Stap 4

Sluit alle benodigde draden aan op de ontvanger en sluit deze aan op de tv. Sluit daarna 220V aan, controleer of het vlechtscherm en de centrale kern niet gesloten zijn.

Stap 5

Haal de afstandsbediening van je tv en ontvanger. Zet ze aan. Ga naar het menu "Installatie" en selecteer "Zender zoeken" en klik vervolgens op de satelliet waarop uw schotelantenne is afgestemd. Rechts verschijnt een menu waarin u de parameters van de plaat moet aanpassen.

Stap 6

Schakel de stroom van de converter in en stel het type in als universeel. Selecteer het submenu "Transporter" waarin u de juiste waarde moet opgeven. Het is te vinden op een van de sites gewijd aan satelliet-tv. Daarna verschijnt er een inscriptie waarin staat dat de signaalkwaliteit 0% is. Dit betekent dat de Svec-satellietschotel niet correct is geïnstalleerd. Laat iemand in de buurt van de tv en ga naar de plaat en begin deze beetje bij beetje te draaien totdat het signaal verschijnt.

Aanbevolen: