Een Antenne Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Antenne Aansluiten
Een Antenne Aansluiten

Video: Een Antenne Aansluiten

Video: Een Antenne Aansluiten
Video: How to Connect an Over the Air TV Antenna to a Flat Screen TV 2024, Mei
Anonim

De voordelen van satelliet-tv ten opzichte van conventionele tv zijn onmiskenbaar - en dat is de reden waarom veel mensen ernaar streven satelliet-tv voor hun eigen huisgebruik te krijgen. Verschillende bedrijven die satelliet-tv-diensten leveren, hebben geld en een maandelijks bedrag nodig om uw tv op een schotelantenne aan te sluiten, maar als u wilt, kunt u proberen zelf verbinding te maken met de antenne, zonder de diensten van tussenpersonen.

Een antenne aansluiten
Een antenne aansluiten

instructies:

Stap 1

Om verbinding te maken met satelliet-tv, moet u eerst een plaats kiezen om de antenne te installeren. Om dit te doen, moet u de locatie van de satellieten achterhalen en hun elevatiehoeken en azimuts berekenen.

Stap 2

De antenne moet worden geïnstalleerd op een locatie waar het satellietsignaal minder wordt gehinderd en waar u gemakkelijk toegang hebt tot de antenne. U kunt de antenne bijvoorbeeld op het dak of balkon plaatsen en monteren.

Stap 3

Monteer de gemonteerde antenne stevig op de steunen met behulp van ankerbouten om te voorkomen dat de antenne uit het steunoppervlak trekt. Controleer na het installeren van de antenne of de voeding van de converter in focus is van de antenne.

Stap 4

Als uw antenne ten westen of oosten van de satelliet is geïnstalleerd, draait u de converter om zijn as op de houder. Dit zal de kwaliteit van het signaal en beeld op het scherm verbeteren.

Stap 5

Sluit de converter met een coaxkabel aan op de ontvanger met behulp van F-vormige connectoren. Plaats de tv dicht bij de antenne zodat u tegelijkertijd toegang hebt tot beeldaanpassingen en de antenne kunt verplaatsen om af te stemmen.

Stap 6

Sluit een analoge ontvanger aan op de ontvangende apparatuur met behulp van de SCART-connectoren op een lage frequentie. In dit geval moet u de AV-modus op de tv selecteren.

Stap 7

Stel in de ontvanger de frequentie van een van de kanalen van de geselecteerde satelliet in.

Stap 8

U kunt zowel analoge als digitale ontvangers gebruiken voor aansluiting en instelling. Daarnaast zijn er veel in de handel verkrijgbare ontvangers die digitale en analoge ingangen combineren.

Stap 9

Nadat u een signaal heeft ontvangen, controleert u of dit signaal bij de exacte satelliet hoort waarmee u verbinding wilt maken. In eerste instantie wordt het signaal afgewisseld met ruis - maak nauwkeurigere en fijnere aanpassingen om de beeldkwaliteit op het scherm te corrigeren.

Stap 10

Voer de afstemming afzonderlijk uit op het kanaal dat goed wordt opgevangen, en afzonderlijk, meer precies, op het kanaal dat slecht wordt opgevangen.

Aanbevolen: