Een Antenne Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Antenne Aansluiten Op Een Tv
Een Antenne Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Antenne Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Antenne Aansluiten Op Een Tv
Video: How to Connect an Over the Air TV Antenna to a Flat Screen TV 2024, April
Anonim

Elke tv is nutteloos zonder een signaalbron. De meest voorkomende van deze bronnen is de antenne. De manier waarop u de antenne op uw tv aansluit, is afhankelijk van het type antenne.

Een antenne aansluiten op een tv
Een antenne aansluiten op een tv

instructies:

Stap 1

Als de antenne geaard is, moet u, voordat u deze aansluit, de stekker uit het stopcontact halen (en niet alleen uitschakelen), niet alleen de tv, maar ook alles wat erop is aangesloten: videorecorders, dvd-spelers en -recorders, geluidsversterkers, enz…. Als dit niet wordt gedaan, en tegelijkertijd de metalen delen van de stekker en het apparaat aanraakt met de kabel losgekoppeld, kunt u een zeer pijnlijke elektrische schok krijgen. Het is op zichzelf meestal veilig, maar het kan je dwingen om je hand scherp terug te trekken, waardoor het per ongeluk een hard of scherp voorwerp kan raken, en als er een soldeerbout in de buurt is, kun je je eraan branden.

Stap 2

Als u geen videorecorder of dvd-recorder hebt, steekt u de antennestekker rechtstreeks in de overeenkomstige aansluiting op de tv. Sommige apparaten hebben aparte aansluitingen voor MV- en UHF-antennes. Sluit in dat geval twee aparte antennes van deze banden aan, of gebruik een speciale frequentiebandsplitter.

Stap 3

Als u een videorecorder of dvd-recorder hebt, sluit u de antennestekker aan op de antenne-ingang van het overeenkomstige apparaat. Sluit de antenne-uitgang van dit toestel met de meegeleverde kabel aan op de tv-antenne-aansluiting (met aparte aansluitingen, in degene die is ontworpen voor de UHF-antenne). Als de tv geen afstandsbediening heeft, maar de videorecorder of recorder wel, stelt u de eerste knop op de tv in op de frequentie van de uitgangsmodulator van het apparaat. Onthoud dat het signaal van de ingang van het apparaat naar de uitgang in sommige modellen zelfs zonder frequentieconversie niet doorgaat als het niet is aangesloten op het netwerk.

Stap 4

Als de antennekabel niet is uitgerust met een stekker, koop er dan een. Het is wenselijk dat er niet gesoldeerd hoeft te worden, ook al ben je goed in solderen. Het feit is dat bij de minste oververhitting van de coaxkabel de centrale kern gesloten is voor de vlecht. Voer eerst de kabel door de connectordop voordat u de kabelmantel aan het ringvormige contact van de stekker en de middengeleider aan de mannelijke bevestigt. Plaats vervolgens de dop over de connector.

Stap 5

Als u de antennekabel die bij uw videorecorder is geleverd niet hebt, maak er dan een. Koop een stuk dunne 75 ohm coaxkabel van ongeveer anderhalve meter lang. Sluit de antennestekker aan de ene kant aan zoals hierboven beschreven en aan de andere kant de antennebus.

Stap 6

Vergeet niet om uw videorecorder of dvd-recorder niet alleen op hoge, maar ook op lage frequentie aan te sluiten met een speciale kabel met SCART-, DIN-6- of RCA-connectoren wanneer de tv dit toelaat.

Aanbevolen: