Een Antenne Aansluiten Voor Een Tweede Tv

Inhoudsopgave:

Een Antenne Aansluiten Voor Een Tweede Tv
Een Antenne Aansluiten Voor Een Tweede Tv

Video: Een Antenne Aansluiten Voor Een Tweede Tv

Video: Een Antenne Aansluiten Voor Een Tweede Tv
Video: TV kijken in je camper of caravan - Met of zonder satelliet 2024, April
Anonim

Als er twee of meer tv's in huis zijn, hebt u mogelijk een speciaal apparaat nodig om het antennesignaal te scheiden volgens de apparaten in het appartement om tv-zenders te kunnen kijken.

Een antenne aansluiten voor een tweede tv
Een antenne aansluiten voor een tweede tv

Noodzakelijk

  • - splitter;
  • - kabels;
  • - isolatieband.

instructies:

Stap 1

Koop een speciale kabel die wordt gebruikt om het antennesignaal te vertakken - een coaxkabel en een splitter bij een ijzerhandel of bij verkooppunten van radioapparatuur in uw stad. Koop ze volgens het aantal tv's dat op uw antenne is aangesloten. Meet eerst uw appartement om de vereiste lengte van de gekochte draad te bepalen; het is het beste om het te nemen met een marge van ongeveer 3-5 meter.

Stap 2

Sluit de antenne aan op de kabel die u hebt gekocht. Om het te installeren, kiest u een plaats waar de signaalkwaliteit merkbaar beter is, dit hangt meestal af van de hoogte van de positie. Gebruik het bedradingsschema dat bij de splitter wordt geleverd om de apparaten aan te sluiten - er is niets ingewikkelds aan.

Stap 3

Leid de kabel naar de eerste tv zodat deze u niet hindert. Ook moet zijn positie hem maximale veiligheid bieden; zorg ervoor dat de openende deur deze niet raakt. Bevestig de antennepositie aan de plint met beugels, die u ook bij uw ijzerhandel kunt kopen. U kunt ook de draden onder de plint verbergen. Herhaal deze reeks voor andere tv's in uw appartement of huis.

Stap 4

Installeer in de uitgaande poorten van de splitters kabels om de tv's in uw appartement aan te sluiten. Sluit de andere zijden van de antennekabel aan op de ingangsconnectoren van de tv's, nadat u de apparaten eerder hebt losgekoppeld en 10-15 seconden hebt gewacht. Zorg ervoor dat er geen draden bloot liggen over de gehele lengte van de antennekabel. Als die er zijn, plak ze dan af met speciaal plakband.

Stap 5

Als u in de toekomst een verslechtering van de signaalkwaliteit op uw tv's opmerkt, op voorwaarde dat er meer dan 2-3 zijn, koop dan speciale antennesignaalversterkers, omdat het heel goed mogelijk is dat het antennevermogen niet voldoende is.

Aanbevolen: