Drie Tv's Op één Antenne Aansluiten

Inhoudsopgave:

Drie Tv's Op één Antenne Aansluiten
Drie Tv's Op één Antenne Aansluiten

Video: Drie Tv's Op één Antenne Aansluiten

Video: Drie Tv's Op één Antenne Aansluiten
Video: How To Connect a TV Antenna to Multiple TV Sets 2024, April
Anonim

Zelden heeft een gezin tegenwoordig maar één tv in huis. Maar er is meestal maar één antenne. Om maximaal drie tv's op één antenne aan te sluiten, wordt een speciaal apparaat gebruikt - de zogenaamde CRAB.

Drie tv's op één antenne aansluiten
Drie tv's op één antenne aansluiten

instructies:

Stap 1

Koop een CRAB-apparaat (Subscriber Household Cable Splitter) bij een ijzerhandel, die één ingang en drie uitgangen heeft. In plaats daarvan kunt u een vergelijkbare geïmporteerde splitter kopen. De meest voorkomende onder hen zijn Pools en Duits.

Stap 2

Let bij het kiezen van een splitter op de bovengrens van het frequentiebereik. Kabelexploitanten gebruiken tegenwoordig vanwege ruimtegebrek vaak de hoogste frequentiekanalen van het UHF-bereik. Niet elke tv kan hierop afstemmen en de fabrikanten van splitters zijn misschien niet eens op de hoogte van het bestaan van deze kanalen. De limieten van het frequentiebereik worden meestal aangegeven op de behuizing van het apparaat of in de instructies.

Stap 3

Leid de kabels van alle drie de tv's naar de locatie van het armatuur. Installeer antennestekkers aan de uiteinden van alle kabels aan de tv-zijde, maar sluit ze nog niet aan op de tv's. Het is erg belangrijk dat de stekkers tijdens de installatie niet op een van hun apparaten zijn aangesloten, anders kunt u schrikken van de stroom die door de ruisonderdrukkingscondensatoren van hun voedingen gaat. Kies de plaats van installatie van het apparaat zo dat de kabel van de antenne er bij kan.

Stap 4

Sluit kabels aan op de CRAB zelf, afhankelijk van het ontwerp. Sommige hebben stopcontacten die zijn ontworpen voor het aansluiten van conventionele stekkers - dan moeten alle kabels ook zijn voorzien van stekkers aan de zijkant van de splitter. Andere apparaten (voornamelijk Duits, Luxmann) zijn uitgerust met schroefdoppen. In dit geval vooraf een moer op de kabel plaatsen en pas daarna strippen. Steek vervolgens de middelste geleider in het gat van de schroefmof en schroef vervolgens de moer vast zodat de vlecht door deze moer tegen het lichaam wordt gedrukt. Voor een CRAB met een klassiek ontwerp, verwijder de afdekking en soldeer vervolgens, afhankelijk van het model, de vlechten en centrale kernen van de kabels in de daarvoor bestemde contactvlakken, of bevestig ze met schroeven.

Stap 5

Sluit in alle gevallen de kabel van de antenne aan op de input jack of combinatie van terminals en de rest op de outputs.

Stap 6

Sluit de stekkers aan op de tv's die zijn uitgeschakeld van het netwerk (als videorecorders, spelers en andere apparaten erop zijn aangesloten, schakel ze dan ook uit) en sluit ze vervolgens weer aan. Zorg ervoor dat er een goed signaal van de antenne naar alle drie de apparaten wordt gestuurd.

Aanbevolen: