Een Tv Aansluiten Op Een Antenne

Inhoudsopgave:

Een Tv Aansluiten Op Een Antenne
Een Tv Aansluiten Op Een Antenne

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Antenne

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Antenne
Video: How to Connect an Over the Air TV Antenna to a Flat Screen TV 2024, Mei
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de tv zenders gaat ontvangen, is het niet voldoende om hem alleen de kamer in te brengen en aan te zetten. Er moet ook een antenne op worden aangesloten. Het aantal ontvangen kanalen en de kwaliteit van hun ontvangst hangt af van de juiste keuze.

Een tv aansluiten op een antenne
Een tv aansluiten op een antenne

instructies:

Stap 1

Onthoud de hoofdregel: als de vlecht van de antennekabel geaard is (als de antenne collectief is, is dit altijd het geval, en vaak is het ook geaard voor individuele buitenantennes), raak dan tegelijkertijd de metalen elementen van de tv aan die op de stopcontact en de stekker, als ze niet met elkaar zijn verbonden, kan dat niet! Raak ook de metalen delen van twee apparaten die op een stopcontact zijn aangesloten en niet met elkaar zijn verbonden (bijvoorbeeld een tv en een dvd-speler) en de daarmee verbonden kabels niet aan, ook niet als de antenne niet is aangesloten. geaard. Raak bovendien de metalen delen van de TV en eventuele videoapparatuur, evenals de antennekabel en de telescopische antenne niet aan als uw lichaam een elektrostatische lading heeft gekregen van het CRT-scherm (bijvoorbeeld tijdens het wissen). antenne zelf als u niet zeker weet of u een betrouwbare bliksembeveiliging kunt bieden. Soldeer geaarde antennekabels alleen met goed geïsoleerde soldeerbouten.

Stap 2

Om een enkelpolige telescopische antenne die erin is ingebouwd op de tv aan te sluiten, steekt u de stekker die uit de behuizing van het apparaat komt op de draad in de antenneaansluiting. Als er twee aansluitingen zijn die overeenkomen met verschillende reeksen, verplaatst u deze plug naar de aansluiting die overeenkomt met de reeks waarin u momenteel ontvangt.

Stap 3

Als de tv ook wordt geleverd met een ringantenne, sluit u de ingebouwde telescopische antenne aan op de aansluiting die overeenkomt met het golfbereik van de meter, en de ringantenne op de aansluiting die overeenkomt met het golfbereik van de decimeter. Bij sommige tv's blijft de tweede antenne rechtstreeks op het stopcontact plakken, terwijl deze bij andere op de eerste moet worden bevestigd.

Stap 4

Als de tv wordt geleverd met een telescopische antenne met twee pinnen, schroef dan een speciale adapter-aanpassingsadapter op de klemmen van de symmetrische lintkabel die eruit komt, als dit nog niet eerder is gedaan. Sluit vervolgens de adapter aan op de antenne-aansluiting van de tv (dergelijke apparaten hebben er meestal een).

Stap 5

Als de binnen- of buitenantenne all-wave is en de tv aparte ingangen heeft voor de MV- of UHF-antennes, gebruik dan een splitter. Evenzo, als uw tv een all-wave antenne-ingang heeft en u twee afzonderlijke MV- en UHF-antennes hebt, gebruikt u een splitter. Beide zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten.

Stap 6

Om een antenne op meerdere tv's aan te sluiten, gebruikt u een ander apparaat met de naam CRAB (consumer huishoudelijke kabelsplitter). Het wordt ook verkocht in bouwmarkten. Dit apparaat werkt het beste met een collectieve antenne.

Stap 7

Om de antenne met versterker te gebruiken, moet u de stekker in het stopcontact steken nadat u deze op de tv hebt aangesloten. Koppel hem tegelijkertijd met uw tv los.

Stap 8

Satelliet ontvanger. Om het aan te sluiten, is bijna geen speciale kennis nodig (alles wordt beschreven in de instructies en op thematische sites), maar ze zullen nodig zijn om de "schotel" met succes op de satelliet te richten.

Aanbevolen: