Een Projector Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Projector Aansluiten Op Een Tv
Een Projector Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Projector Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Projector Aansluiten Op Een Tv
Video: Connect TV with PROJECTOR (UHD Video) 2024, Mei
Anonim

Moderne projectoren worden gebruikt om beelden op speciale oppervlakken weer te geven. Meestal wordt deze methode gebruikt om de afbeelding te vergroten, wat erg handig is bij het tonen van presentaties in grote ruimtes.

Een projector aansluiten op een tv
Een projector aansluiten op een tv

Noodzakelijk

videosignaaltransmissiekabel

instructies:

Stap 1

Als je de projector op je tv moet aansluiten, dan heb je een apparaat met bepaalde functies nodig. In dit geval bedoelen we een projector die een videosignaal kan verzenden. Als u een projector gebruikt die geen informatie van harde schijven of andere media kan lezen, sluit deze dan natuurlijk eerst aan op uw computer.

Stap 2

U zou het volgende diagram moeten hebben: computer -> projector -> TV. Selecteer de videokaartconnector waarmee u de projector op de systeemeenheid wilt aansluiten. Het is beter om een digitaal kanaal te gebruiken, zoals HDMI of DVI-D. Uiteraard moet de projector een geschikte poort hebben. Zo niet, gebruik dan het VGA-kanaal. Koop een geschikte kabel en gebruik deze om de grafische kaart van de computer op de projector aan te sluiten.

Stap 3

Selecteer nu de connector waarmee u de tv op de projector wilt aansluiten. Moderne tv's hebben VGA- en HDMI-kanalen. Minder vaak vindt u DVI-video-invoer. Schaf de benodigde kabel aan en gebruik deze om de benodigde apparaten aan te sluiten. Zet de TV aan en selecteer het hoofdsignaalontvangstkanaal.

Stap 4

Pas de synchrone instellingen voor uw computer, projector en tv aan. Open het menu met scherminstellingen. Klik op de knop "Zoeken" en wacht tot het tweede apparaat wordt gedetecteerd. Selecteer de apparatuur (computermonitor of projector) die het hoofdscherm zal zijn. Activeer de bijbehorende functie.

Stap 5

Geef de instelling op voor synchrone werking tussen de monitor en de projector. Gezien het feit dat er een tv is aangesloten op het laatste apparaat, is het beter om de functie Scherm uitvouwen te gebruiken. Activeer het en klik op de knop "Wijzigingen opslaan". Nu wordt een identiek beeld weergegeven op het tv-scherm en het canvas van de projector, anders dan wat wordt verzonden naar de computermonitor.

Aanbevolen: