Hoe Maak Je Een Projector

Hoe Maak Je Een Projector
Hoe Maak Je Een Projector

Video: Hoe Maak Je Een Projector

Video: Hoe Maak Je Een Projector
Video: Build A Smartphone Projector! (Using Shoebox) 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het mogelijk om bijna alles te kopen, bijvoorbeeld op de online veiling eBay. Sinds kort kun je daar instructies kopen voor het maken van je eigen multimediaprojector en vele andere tips om ervoor te zorgen dat de gebruiker thuis zelfstandig een enorm scherm kan maken zonder veel schade aan het gezinsbudget te veroorzaken. Russische computerwetenschappers weten heel goed wat deze instructies zijn. Maar misschien zit er toch een kern van waarheid in?

Hoe maak je een projector?
Hoe maak je een projector?

Ondanks de twijfelachtigheid van deze handleidingen, doen ze je afvragen, is het nog steeds mogelijk om thuis een projector te maken? En het blijkt - dat kan! Deze volledig gratis handleiding beschrijft het hele proces van het samenstellen van uw eigen XGA-projector.

We zullen ons concentreren op een projector met een hoge resolutie XGA (1024x768 pixels). Ondanks het feit dat eBay vaak voorstelt om projectoren te gebruiken met VGA (640x480) of SVGA (800x600) resoluties, waarom heb je 480.000 of 300.000 pixels nodig als je een projector kunt maken en 800.000 kunt krijgen? Een kant-en-klare XGA-projector kopen kost je $ 1.500, maar je kunt er een bouwen voor minder dan $ 300.

Alle projectoren, zowel fabrieksmatig als zelfgemonteerd, bestaan uit een verlicht LCD-scherm. Een oud LCD-scherm is prima, en je kunt het kopen voor $ 100. We hebben het over gebruikte LCD monitoren in 14" of 15" maten. Een oud LCD-paneel met een dode of doorgebrande lamp is ideaal voor het monteren van een projector.

Daarnaast is een projectieapparaat nodig. Voor $ 50 is het goed mogelijk om een gebruikt apparaat te vinden (WolfVision, Elmo, Liesegang, 3M).

Als je alleen om functionaliteit geeft, kun je een goedkoper apparaat nemen in een verouderde behuizing. De helderheid van de lamp is het eerste waar je op moet letten bij de aanschaf. Bijvoorbeeld uitgerust met een 400W halogeenlamp geeft het Liesegang model (OHP 2510), zoals aangegeven door de fabrikant, 3500 ANSI lumen.

Hoog vermogen leidt tot hoge warmteafvoer, het is noodzakelijk om te zorgen voor een goede koeling van het LCD-paneel om thermische schade te voorkomen.

De prijs is het belangrijkste voordeel van een halogeenlamp: het kost je minder dan $ 30 om hem te vervangen, terwijl HQI-lampen veel meer zullen moeten betalen.

Voor een goede helderheid en noodzakelijke verlichting is het minimale lampvermogen 350 watt. Als de helderheid laag is, moet u de kamer verduisteren.

Aanbevolen: