Hoe Kies Je Een Scherm Voor Een Projector

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Scherm Voor Een Projector
Hoe Kies Je Een Scherm Voor Een Projector

Video: Hoe Kies Je Een Scherm Voor Een Projector

Video: Hoe Kies Je Een Scherm Voor Een Projector
Video: Choosing A Projector Screen - Everything You Need To Know 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van de juiste projector is het scherm net zo belangrijk. Een product van slechte kwaliteit kan de hele presentatie-ervaring verpesten. Dus wat zijn de stappen die u moet nemen om het apparaat van de juiste kwaliteit te kopen?

Hoe kies je een scherm voor een projector
Hoe kies je een scherm voor een projector

instructies:

Stap 1

Kies de meest geschikte schermgrootte. Schat de ruimte van de kamer. Bereken hoeveel mensen de presentatie zullen bekijken. Als algemene regel geldt dat de hoogte van het scherm een zesde van de afstand van het scherm tot de verste rij moet zijn.

Stap 2

Zorg ervoor dat de onderkant van het projectiescherm 120 cm boven de vloer hangt. Of doe het zo dat het midden zich net boven ooghoogte van het publiek bevindt.

Stap 3

Selecteer de juiste beeldverhouding voor het projectorscherm. De twee meest voorkomende maten zijn 460: 270 en 120: 90. Als je van plan bent films op een projector te kijken, geef dan de voorkeur aan het bredere formaat. Als u de projector echter moet gebruiken voor algemene presentaties en diavoorstellingen, dan is een scherm met een aspectverhouding van 120:90 het meest acceptabel.

Stap 4

Bepaal het soort materiaal waarvan het scherm gemaakt moet worden. Dit wordt beïnvloed door de projector die u gebruikt, evenals de kenmerken van de ruimte waar alle apparatuur wordt geïnstalleerd. Een mat scherm is het beste als je veel controle hebt over de lichtomstandigheden in een ruimte. Het geeft een aangenaam zacht beeld dat uw ogen niet vermoeid tijdens langdurig kijken.

Stap 5

Overweeg ook andere opties. Gebruik je een beamer met een lagere lichtopbrengst, kies dan voor een hoog mat scherm. Dit type heeft een "gain", waardoor het meer geschikt is voor werkzaamheden in slecht verlichte ruimtes.

Stap 6

Bepaal hoe u het scherm plaatst. Ze werken betrouwbaarder op muren en plafonds. Maar dit is alleen als het op één plek zal zijn, bijvoorbeeld om thuis films te kijken. Als u uw projector vaak moet verplaatsen, is een draagbaar scherm een goede keuze. Het wordt meestal op een statief gemonteerd en handmatig bediend.

Aanbevolen: