Hoe Een Projector In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Projector In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Projector In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Projector In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Projector In Elkaar Te Zetten
Video: Projecteren met beamer - Aansluiten laptop 2024, April
Anonim

Veel mensen herinneren zich van tijd tot tijd de dingen die in de USSR zijn gebleven. Deze lijst bevat projectoren waarmee verschillende dia's kunnen worden bekeken. Tegenwoordig is het buitengewoon moeilijk om zo'n apparaat te kopen, tenzij je het op een online veiling kunt vinden. Wie dat wil, kan de projector echter zelf in elkaar zetten.

Hoe een projector in elkaar te zetten
Hoe een projector in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Als je besluit om zelf een XGA-projector te bouwen, geef dan geen grote bedragen uit aan het kopen van een zeldzaamheid. Ter vergelijking, u hoeft alleen maar alle voordelen te berekenen van het thuis monteren van dit apparaat. Met name VGA (640x480) of SVGA (800x600) projectoren leveren respectievelijk 480 en 300 duizend pixels. Bouw zelf een XGA-projector en krijg 800K pixels. Als we de kosten van het voltooide apparaat en de prijs op de wereldmarkt vergelijken, dan zijn deze cijfers $ 300 en $ 1.500.

Stap 2

Ga aan de slag met een verlicht LCD-scherm. U hoeft niet het nieuwste model te kopen. Probeer een oud scherm te vinden dat minder dan $ 100 kost. Koop een LCD-scherm met een diameter van niet meer dan 14-15 inch.

Stap 3

Koop ook een projectiemachine, waarvan de gemiddelde kosten rond de $ 50 liggen. Verschillende bedrijven houden zich bezig met hun productie: Elmo en 3M, WolfVision en Liesegang, enz. Let goed op de helderheid van de lamp. We moeten uitgaan van de volgende statistieken: het op de doos aangegeven vermogen van 400 watt verandert in feite in 3500 ANSI-lumen. In dit geval kunt u het uiterlijk van het apparaat volledig vergeten.

Stap 4

Kies een apparaat met gemiddeld vermogen, want een te hoge aflezing kan leiden tot veel warmteontwikkeling, die het LCD-paneel niet aankan. De laatste heeft af en toe koeling nodig.

Stap 5

U kunt dus beginnen met het monteren van de projector:

- verwijder het LCD-paneel van de monitor;

- verwijder alle kabels zodat u de inverterkaart kwijt kunt. Label voor het gemak alle draden met ondertekende labels om ze bij elkaar te houden en niet in de knoop te raken;

- plaats een klein afstandsframe onder het paneel (u kunt schuim gebruiken);

- bevestig het paneel zodat het niet over het oppervlak schuift;

- kabels aansluiten op omvormer en controller;

- plaats er een kleine ventilator naast die het paneel zal koelen.

Uw XGA-projector is klaar.

Aanbevolen: