Hoe Maak Je Een Projector Van Een Monitor

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Projector Van Een Monitor
Hoe Maak Je Een Projector Van Een Monitor

Video: Hoe Maak Je Een Projector Van Een Monitor

Video: Hoe Maak Je Een Projector Van Een Monitor
Video: how to make projector display with laser light 2024, April
Anonim

Met behulp van een projector maak je van je kamer een echte bioscoop. Dit plezier is echter vrij duur en niet iedereen kan het betalen. Heb je een extra monitor, technische opleiding en enige ervaring in het repareren van apparatuur, dan is zo'n apparaat makkelijk zelf te maken.

Hoe maak je een projector van een monitor
Hoe maak je een projector van een monitor

Noodzakelijk

  • - LCD scherm;
  • - overhead projector.

instructies:

Stap 1

Demonteer de monitor in zijn onderdelen. Dit moet heel voorzichtig gebeuren om de matrix niet te beschadigen. Leg voor de zekerheid een zacht materiaal op de tafel dat breuk voorkomt als je per ongeluk een stuk laat vallen. Als gevolg hiervan zou u in uw handen moeten hebben: een matrix met een bord eraan; stroomaansluiting boord; spanningsverhoging boord; bord met monitorknoppen.

Stap 2

Bereid het oppervlak voor waarop de matrix zal worden bevestigd. Neem een glas van de juiste maat, waarop twee stukken hout worden gelijmd met de "Moment" -lijm. Zij zullen de matrix ondersteunen. Leg het erop en zet vast met tape of ducttape.

Stap 3

Maak een koelsysteem voor de matrix. Om dit te doen, kunt u de ventilator aan de ene kant bevestigen om lucht te blazen en aan de andere kant om uit te blazen. U kunt ook slechts twee blazende ventilatoren met luchtinlaten installeren. Er moet in ieder geval voor worden gezorgd dat de matrix niet te veel oververhit raakt.

Stap 4

Haal de lamp uit de overheadprojector en installeer deze vanuit de computer in de behuizing. Houd er rekening mee dat dit apparaat erg warm wordt, daarom heeft het een hoogwaardig koelsysteem nodig. Installeer twee koelers om uit te blazen en een koeler die lucht opblaast. De laatste kan op een kleine motor worden geïnstalleerd die het vereiste vermogen zal leveren.

Stap 5

Installeer de monitorkaarten. Bevestig ze zo dat ze minimaal contact maken met de behuizing waarin de projectorlamp is geïnstalleerd. Anders zullen ze sterk oververhitten en snel falen.

Stap 6

Zet alle onderdelen bij elkaar. Sluit de voeding aan. Voor het inschakelen is het aan te raden de aansluitingen met een tester te rinkelen om er zeker van te zijn dat de schakeling correct is. Als alles in orde is, kunt u uw zelfgemaakte projector inschakelen en genieten van uw favoriete films.

Aanbevolen: