Tablet Of Laptop: Wat Te Verkiezen

Inhoudsopgave:

Tablet Of Laptop: Wat Te Verkiezen
Tablet Of Laptop: Wat Te Verkiezen

Video: Tablet Of Laptop: Wat Te Verkiezen

Video: Tablet Of Laptop: Wat Te Verkiezen
Video: Обзор алюминиевой подставки для ноутбука Mosonth 2024, Mei
Anonim

Voordat je bedenkt wat je voor jezelf gaat kopen - een tablet of een laptop - moet je beslissen waar je het apparaat voor nodig hebt. Voor entertainment is een tablet meer geschikt, en voor studie en werk zal een laptop buiten concurrentie zijn.

Tablet of laptop: wat te verkiezen
Tablet of laptop: wat te verkiezen

In gunstige economieën verspillen consumenten geen tijd aan zo denken. Alles is eenvoudig voor hen: voor studie en werk - een laptop, voor games - consoles, voor communicatie in sociale netwerken - tablets. Onze budgetten zijn bescheidener en we moeten één ding kiezen: een tablet of een laptop. Daarom moet u eerst beslissen voor welk doel het apparaat wordt gekocht en vervolgens het meest geschikte apparaat kiezen op basis van uw financiële mogelijkheden.

Tablet voordelen

Als we de toepassingsgebieden van een tablet en een laptop vergelijken, dan is de tablet ideaal als apparaat om e-books te lezen. Een groot genoeg display, evenals 10 uur gebruik zonder opladen, stelt u in staat om elk boek een of zelfs meerdere dagen te lezen. In vergelijking met laptops start de tablet erg snel op. Eén druk op de knop - en binnen een paar seconden kun je iets op internet zoeken of naar muziek luisteren.

De prestaties van tablets zijn te danken aan het feit dat ze draaien op besturingssystemen die speciaal zijn ontworpen voor tablets, zoals Android en iOS. Tabletprestaties kunnen handig zijn, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen. Wanneer er geen tijd (en ook geen zin) is om de laptop aan te zetten, zal de tablet snel toegang kunnen geven tot de benodigde informatie.

Bovendien kan de tablet niet alleen voor werk worden gebruikt, maar ook voor entertainment. Om tijdens een lange reis saaie uren door te brengen, zet je muziek aan, kijk je een film of lees je een boek.

Trouwens, over reizen. U kunt ook een heleboel informatie op uw tablet laden, of het nu woordenboeken, kaarten of reisgidsen zijn. En toegang tot wifi en 3G-internet geeft je nog meer mogelijkheden. Bovendien, als de tablet plotseling valt, gebeurt er bijna niets mee. In tegenstelling tot dezelfde laptops zijn tablets makkelijker over te zetten.

Laptop voordelen

Het eerste voordeel van een laptop ten opzichte van een tablet is de aanwezigheid van een normaal toetsenbord, waarmee je snel tekst typt en bewerkt. Ja, tablets hebben ook een toetsenbord, maar dat is helemaal niet het geval.

Laptops zijn ook geweldig voor complexe taken. Eenvoudige kantoorprogramma's kunnen op een tablet worden gebruikt, maar u kunt alleen een video- of audio-editor op een laptop uitvoeren. Bovendien maakt de kracht van laptops het mogelijk.

Goedkope tablets hebben mogelijk geen USB-poorten. Het zal erg onhandig zijn om te proberen informatie van bijvoorbeeld een tablet naar een andere tablet te gooien. Het is ook veel gemakkelijker en handiger om vanaf een laptop online te gaan, aangezien niet alle sites correct worden weergegeven op tablets.

Bij het kiezen tussen deze apparaten is het belangrijkste om eerlijk tegen jezelf te zijn en precies te kiezen wat je nodig hebt. Als je een gadget nodig hebt voor entertainment, dan is een tablet voldoende, en als je een apparaat nodig hebt voor werk en studie, kies dan gerust een laptop.

Aanbevolen: