Wat Te Doen Als De Laptop-videoadapter Defect Raakt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Laptop-videoadapter Defect Raakt?
Wat Te Doen Als De Laptop-videoadapter Defect Raakt?
Anonim

Het falen van een van de belangrijkste componenten van een laptop - een videoadapter - wordt meestal gediagnosticeerd door een niet-werkend beeldscherm. Bovendien helpt het herstarten van de computer in zo'n situatie niet.

Wat te doen als de laptop-videoadapter defect raakt?
Wat te doen als de laptop-videoadapter defect raakt?

Manieren om de videoadapter te diagnosticeren

De videoadapter (videokaart) is verantwoordelijk voor het creëren van het beeld dat de gebruiker op het scherm ziet. Een storing van de videoadapter leidt er dus toe dat het volledig onmogelijk wordt om de computer te gebruiken. De belangrijkste "symptomen" van een videoadapterstoring zijn: horizontale of verticale vervorming, rode strepen en andere artefacten, evenals een blauw scherm dat verschijnt bij het installeren van videoadapterstuurprogramma's. Het falen van de videoadapter kan ook worden gesignaleerd door het BIOS. Het alarmgeluid is afhankelijk van de geïnstalleerde versie. Wanneer een werkende externe monitor is aangesloten, ontbreekt het beeld dienovereenkomstig.

Om er uiteindelijk zeker van te zijn dat de videoadapter defect is (zelfs als alle tekens aanwezig zijn), moet u de bruikbaarheid van de voeding controleren. De belangrijkste indicator hiervan is een draaiende ventilator. Het knipperen van de LED's na het inschakelen van de machine geeft aan dat een testpoging van de apparatuur wordt uitgevoerd en dat het besturingssysteem wordt opgestart. Bij het verlaten van het besturingssysteem in de bedrijfsmodus moet de computer een herkenbaar geluidssignaal geven.

Waardoor raakt de videoadapter doorgebrand?

Oververhitting is de meest voorkomende oorzaak van het falen van videoadapters. De steeds toenemende marktvraag naar compacte notebookcomputers, overklokkracht en steeds toenemende grafische complexiteit maken het ontwerp van moderne machines kwetsbaar voor hoge temperaturen. Krachtige koelsystemen vereisen ook extra ruimte, die ontwikkelaars opofferen voor hoge prestaties. Als uw garantiekaart nog niet is verlopen en de laptop nog niet door u is geopend, maak dan van de gelegenheid gebruik om uw computer onder garantie te repareren.

Het vervangen van een videochip is een dure en gecompliceerde operatie, die binnen de macht ligt van de specialisten van het servicecentrum. Als de garantieperiode is verstreken en je hebt een geschikte werkende videokaart tot je beschikking, probeer dan de prestaties van de machine ermee te controleren. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat de originele videoadapter als een afzonderlijke verwijderbare module is geïnstalleerd en niet op het moederbord is gesoldeerd, en vervangt u deze. Gebrek aan imago is een goede reden om contact op te nemen met een servicecentrum.

De bovenstaande diagnostische methoden en de redenen voor het falen van de videoadapter worden kort inleidend uiteengezet, aangezien het voor het uitvoeren van acties om de videoadapter te repareren of te vervangen noodzakelijk is om het computerapparaat grondig te bestuderen en de passende kwalificaties.

Aanbevolen: