Wat Is Een Laptop-koelpad?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Laptop-koelpad?
Wat Is Een Laptop-koelpad?

Video: Wat Is Een Laptop-koelpad?

Video: Wat Is Een Laptop-koelpad?
Video: Laptop Cooling Pad effectiveness 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig hebben veel mensen een laptop, maar niet iedereen is bekend met een koelpad ervoor. Maar dit accessoire is een erg handig en heel noodzakelijk ding, waardoor je geliefde computer een langere levensduur krijgt.

Wat is een laptop-koelpad?
Wat is een laptop-koelpad?

Alle laptops hebben de neiging om warm te worden. Sommige warmen meer op, andere minder, het hangt af van het model. Om de laptop zo lang mogelijk te laten werken, moet u voor de koeling zorgen. De beste oplossing is een speciale laptopstandaard. Het zal de apparatuur koelen, het geluid verminderen tijdens de werking ervan.

Gemeenschappelijke en koelpads zijn in de handel verkrijgbaar. Een gewone laptopstandaard kan het probleem gedeeltelijk oplossen, maar als je een krachtige computer hebt, moet je een koelstandaard aanschaffen. Door de gaten aan de onderkant wordt lucht naar binnen gezogen. De afstand van de onderkant tot de tafel is erg klein, waardoor de ventilatie van de laptop niet goed is. De standaard zorgt voor een verkoelend effect, waardoor je laptop veel comfortabeler in het gebruik is.

Sommige mensen gebruiken graag een mobiele computer in hun bed. Het koelkussen maakt dit proces gemakkelijker en voorkomt dat de processor oververhit raakt.

Soorten stands

De meeste koelpads zijn gemaakt van aluminium, ze zijn betrouwbaar en duurzaam. Dit metaal neemt de gegenereerde warmte goed op en geeft de koelte over de hele onderkant door aan de laptop. De diagonaal van een standaard laptop is 15,4 inch, het gewicht van de aluminium standaard is ongeveer 1 kg. Als zo'n standaard te zwaar voor je lijkt, kun je een plastic standaard aanschaffen. De plastic standaard is veel lichter, de grootte hangt af van de parameters van de laptop en de keuze aan kleuren is vrij groot.

Afmetingen en opties

Om een koelpad te kiezen, moet u de exacte diagonaal van uw computer weten. Als je meerdere laptops hebt, is het aan te raden om een verschuifbare standaard aan te schaffen, de afmetingen kunnen worden aangepast. Het heeft meer geavanceerde functies en kan worden uitgerust met luidsprekers en meerdere USB-poorten.

De cooling pad zorgt voor de gewenste hellingshoek van de mobiele computer. Die modellen waarin de hoek kan worden aangepast, hebben een hoge prijs. Je kunt er een kopen die een vaste hoek heeft, maar probeer eerst de laptop op een standaard te plaatsen, dit is nodig om te begrijpen of het bij je past.

Statieven met een zachte toplaag verminderen het geluidsniveau van de laptop goed.

Dankzij de cooling pad zakt de temperatuur van de hete componenten naar 5-10°C, soms meer. Het aantal ventilatoren waarmee de standaard is uitgerust, kan 1 of 4 zijn. Voordat u een product koopt, moet u alle kenmerken bestuderen en pas daarna een aankoop doen.

Aanbevolen: