Wat Te Doen Als U Water Op Uw Laptop Morst

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als U Water Op Uw Laptop Morst
Wat Te Doen Als U Water Op Uw Laptop Morst

Video: Wat Te Doen Als U Water Op Uw Laptop Morst

Video: Wat Te Doen Als U Water Op Uw Laptop Morst
Video: What Happens If You Spill Water over Your Laptop? 2024, Mei
Anonim

Houd de notebook uit de buurt van vloeistoffen. Als dit toch gebeurt, zal het hoogstwaarschijnlijk gedemonteerd moeten worden, enkele onderdelen moeten worden gewassen en grondig moeten worden gedroogd.

Wat te doen als u water op uw laptop morst
Wat te doen als u water op uw laptop morst

De laptop vereist nauwkeurigheid van de eigenaar. Gemorste vloeistof vormt een bedreiging voor de goede werking van het apparaat. Op een typische desktopcomputer reageert het toetsenbord minder snel, maar een laptop is een andere zaak.

De meest ideale optie zou zijn om contact op te nemen met een specialist in een servicecentrum. Maar dit is niet altijd mogelijk en vaak kostbaar. Daarnaast is het noodzakelijk om snel te handelen en zo snel mogelijk eerste hulp aan de laptop te verlenen. Er zijn verschillende stappen om u te helpen uw laptop te redden.

Uitzetten en wissen

Het is niet voldoende om het toetsenbord van de gemorste vloeistof te reinigen door het af te vegen, het kan het probleem niet oplossen. Het is één ding als er een paar druppels op het toetsenbord komen, maar als je een glas vloeistof morst? Het eerste dat u moet doen, is de laptop zo snel mogelijk uitschakelen en vervolgens onmiddellijk de batterij eruit halen.

De knoppen aan de buitenkant kunnen worden afgeveegd met gewone vochtige doekjes en vervolgens worden behandeld met droge. Om alle vloeistof die erin is terechtgekomen te verwijderen, moet de laptop worden omgedraaid zodat het toetsenbord recht naar beneden wijst en voorzichtig schudden. Als er druppels in komen, vallen ze eruit.

wij drogen

Daarna mag u de laptop niet aanzetten. Het moet ongeveer 24 uur worden gelaten om volledig te drogen. Sommige mensen drogen de laptop met een föhn en andere apparaten, maar dit is niet aan te raden, aangezien oververhitting schadelijk is.

Een laptop uit elkaar halen

Als de laptop geen gewoon water krijgt, maar iets zoets (frisdrank, sap, thee, koffie), zal eenvoudig drogen het niet redden. De laptop moet zorgvuldig worden gedemonteerd en het moederbord moet worden verwijderd, evenals alle apparaten die vloeistof kunnen krijgen. Alles moet worden afgespoeld onder een lichte druk van water, afgeveegd en gedroogd.

De volgende stap is om alle onderdelen te inspecteren op oxidatie. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het moederbord, omdat het een soort laptopbrein is. De geoxideerde zone wordt gewassen in warm stromend water en ongeveer twee dagen gedroogd. Vervolgens moeten de beschadigde gebieden grondig worden gesoldeerd. Als je niet eens een idee hebt hoe je dit moet doen, kun je er beter niet aan beginnen. Breng de laptop gewoon naar de meester.

Als je het zonder een wizard hebt gedaan, kun je de laptop in elkaar zetten en aanzetten. Maar als de laptop niet aan gaat, moet je hem zeker naar een servicecentrum brengen. Vertel de specialist tegelijkertijd alle acties die u zelf hebt ondernomen om de laptop te redden. Dit zal de reparatietijd van het apparaat aanzienlijk verkorten.

Aanbevolen: