Wat Zijn De Voordelen Van Een Netbook Ten Opzichte Van Een Laptop?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Voordelen Van Een Netbook Ten Opzichte Van Een Laptop?
Wat Zijn De Voordelen Van Een Netbook Ten Opzichte Van Een Laptop?

Video: Wat Zijn De Voordelen Van Een Netbook Ten Opzichte Van Een Laptop?

Video: Wat Zijn De Voordelen Van Een Netbook Ten Opzichte Van Een Laptop?
Video: What Is A Netbook? [Simple Guide] 2024, April
Anonim

Netbooks en laptops zijn enorm populair. Elk van deze apparaten heeft zijn eigen voor- en nadelen. Natuurlijk kunnen sommige mensen problemen hebben met het kiezen van het juiste apparaat voor hen.

Wat zijn de voordelen van een netbook ten opzichte van een laptop?
Wat zijn de voordelen van een netbook ten opzichte van een laptop?

Wat is een netbook en wat zijn de voordelen?

Een netbook is een draagbare computer die zich voornamelijk onderscheidt van een gewone laptop doordat hij meerdere malen kleiner en meerdere keren goedkoper is. Dit is waar hun belangrijkste voordelen eindigen. Feit is dat het gewoonweg onmogelijk is om moderne technologieën te gebruiken, namelijk "moderne hardware" voor netbooks. In dit opzicht zijn ze wat betreft arbeidsvermogen meerdere malen inferieur aan hun "oudere broers". Netbooks hebben bijvoorbeeld veel minder RAM, minder harde schijf, een kleiner scherm en meer. Voor de meeste gebruikers is de vraag of ze een netbook of laptop kopen niet meer vanzelfsprekend. In principe is het duidelijk dat een netbook niets meer is dan een mobielere, maar minder krachtige versie van laptops. Toch daalt de vraag naar netbooks niet, maar juist het tegenovergestelde. Dit is zeker te wijten aan het feit dat gebruikers op welke manier dan ook proberen hun leven gemakkelijker te maken en voor zichzelf proberen te kiezen wat ze precies nodig hebben.

Wat is beter: een laptop of een netbook?

Wat betreft laptops, hun kosten en gebruikte componenten zijn niet altijd in staat om aan de verwachtingen te voldoen. Dit komt voornamelijk doordat niet alle games en krachtige grafische applicaties een mobiele videokaart ondersteunen. Natuurlijk, in verband met dit feit, neemt de opportuniteit van het kopen van een laptop verschillende keren af, want waarom een dure laptop kopen, als je door een netbook te kopen hetzelfde kunt krijgen.

Als we beslissen over het probleem dat rechtstreeks verband houdt met mobiliteit, wat het onbetwistbare voordeel van netbooks is, kunnen we zeggen dat ze hierin echt veel voorlopen op laptops, maar er is een klein voorbehoud. U gaat bijvoorbeeld op reis en om niet alleen te zitten en niet uit het raam te kijken, gaat u een film kijken of naar muziek luisteren. Helaas is er niet genoeg ruimte op de netbook om dergelijke mediabestanden op te slaan, en om dergelijke bestanden te bekijken, moet u ook een externe schijf bij u hebben, wat de enige manier is om uit deze situatie te komen. Hier wordt de kwestie van netbookmobiliteit in twijfel getrokken. Bovendien hebben de meeste netbookmodellen geen schijf voor verwisselbare media (schijven), en dit is al een duidelijk nadeel.

Als gevolg hiervan blijkt dat alle voordelen van netbooks ten opzichte van laptops buitengewoon duidelijk zijn, maar ze absoluut verbleken tegen de achtergrond van alle nadelen van dergelijke apparaten.

Aanbevolen: