Hoe Een Versterker Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Versterker Te Kopen?
Hoe Een Versterker Te Kopen?

Video: Hoe Een Versterker Te Kopen?

Video: Hoe Een Versterker Te Kopen?
Video: How to choose a car amplifier | Crutchfield 2024, Mei
Anonim

Wat is er nodig om een volwaardige thuisbioscoop te maken? Naast een goed beeld heb je ook goed geluid nodig. De versterker is verantwoordelijk voor dit onderdeel. Als de versterker van slechte kwaliteit is of gewoon niet goed is afgestemd op het luidsprekersysteem, kun je het goede geluid vergeten.

Hoe een versterker te kopen?
Hoe een versterker te kopen?

instructies:

Stap 1

Selecteer het type versterker. Alle versterkers zijn grofweg in te delen in twee categorieën: eindversterkers en stereoversterkers. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten apparaten is dat de eerste tot 7 kanalen aankan, terwijl de tweede slechts twee. In dit geval moet u een versterker kopen op basis van uw huidige behoeften, hoewel het beter is om dergelijke apparatuur "voor groei" te kopen, omdat uw eisen aan geluidskwaliteit in de loop van de tijd ongetwijfeld zullen toenemen.

Stap 2

Houd rekening met het vloeroppervlak voordat u een versterker aanschaft. Voor een kleine ruimte, tot 30 vierkante meter, is bijvoorbeeld een versterker met een vermogen tot 50 W per kanaal voldoende. Als de ruimte waarin je je thuisbioscoop gaat plaatsen beduidend groter is dan het bovenstaande gebied, dan is het de moeite waard om uit te gaan van het cijfer van 100 watt per kanaal.

Stap 3

Houd er ook rekening mee dat voor geluid van hoge kwaliteit de versterker niet op zijn vermogenslimiet mag werken. Dat wil zeggen, als u wilt dat uw versterker 100 watt geluid van hoge kwaliteit levert, moet het nominale vermogen minimaal 150 watt per kanaal zijn.

Stap 4

Let op een waarde als de minimaal toelaatbare weerstand. Als je al een luidsprekersysteem hebt, wordt het wat lastiger om een versterker te bemachtigen, omdat je handen wat gebonden zijn. Het draait allemaal om de weerstand van de luidsprekers. Als deze waarde niet samenvalt met dezelfde indicator van de versterker, is de juiste werking van het hele systeem onwaarschijnlijk. Hoewel veel experts zeggen dat je een versterker moet kopen met een minimale weerstandswaarde van 4 ohm. Deze versterker kan met bijna elk luidsprekersysteem werken. Een ander belangrijk criterium bij het kiezen van een versterker is het frequentiebereik. Zoals u weet, kan een persoon het frequentie-interval waarnemen van 20 Hz tot 20 kHz. Indien mogelijk moet u een versterker kiezen die, zo niet alle, dan het grootste deel van dit interval dekt.

Aanbevolen: