Hoe Maak Je Een Versterker Van Een Bandrecorder

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Versterker Van Een Bandrecorder
Hoe Maak Je Een Versterker Van Een Bandrecorder

Video: Hoe Maak Je Een Versterker Van Een Bandrecorder

Video: Hoe Maak Je Een Versterker Van Een Bandrecorder
Video: Hacking a Tape Recorder into a Guitar Amp 2024, Mei
Anonim

Het bandaandrijfmechanisme van de bandrecorder gaat niet eeuwig mee en de spoelen en cassettes zijn bijna buiten gebruik. Maar de versterker voor een bandrecorder kan heel goed zijn en kan worden gebruikt om geluid van een computer, speler, smartphone of tablet te versterken.

Hoe maak je een versterker van een bandrecorder
Hoe maak je een versterker van een bandrecorder

instructies:

Stap 1

Als de bandrecorder een buizenrecorder is, zoek dan informatie op het netwerk of in de instructies daarover over welke voeding erin wordt gebruikt. In plaats van een nettransformator kan er een autotransformator in worden geïnstalleerd of kan deze rechtstreeks van het net worden gevoed via een gelijkrichter. Een dergelijke bandrecorder mag in geen geval als versterker worden gebruikt. Ook zijn eventuele settopboxen niet geschikt om als versterker te gebruiken, maar om een andere reden: ze hebben zelf aansluiting op externe versterkers nodig.

Stap 2

Het handigst voor gebruik als versterkers zijn bandrecorders met ingangen voor externe signaalbronnen. Selecteer degene voor het aansluiten van de pick-up. Koop of maak een snoer met een 3,5 mm stereostekker aan het ene uiteinde en een connector die overeenkomt met de aansluiting op de bandrecorder (3, 5 of 6, 3 mm aansluiting, RCA, DIN). U kunt stereokanalen combineren door een stereobron aan te sluiten op een mono bandrecorder met twee weerstanden van 1 kilo-ohm. Sluit een klem van de eerste weerstand aan op de uitgang van het linkerkanaal en de tweede op de uitgang van het rechterkanaal. Verbind de resterende pinnen met elkaar en breng het signaal vanaf het punt van hun verbinding naar de ingang van de bandrecorder.

Stap 3

Houd er bij het aansluiten op een DIN-ingang rekening mee dat sommige bandrecorders stereo-ingangspennen links van het midden hebben, terwijl andere stereo-ingangspennen rechts hebben, afhankelijk van wanneer het apparaat wordt losgelaten. Schakel de recorder in de opnamemodus zonder spoelen en cassettes. Bij een cassetterecorder moet u de hendel van de cassette-aanwezigheidssensor indrukken voordat u naar de opnamemodus schakelt. Je kunt er een lege cassettehouder in doen, waarin de schrijfbeveiligingslipjes niet kapot (of kapot, maar geseald) zijn.

Stap 4

Een cassetterecorder zonder ingangen voor externe apparaten (waaronder een autoradio) kan via een adapter in de vorm van een cassette van een signaal worden voorzien. Plaats de adapter in de tapedrive en zet het afspelen aan (zet in geen geval de opname aan, deze modus is echter meestal niet op een autoradio). Steek het snoer dat uit de adapter komt in de signaalbron. Als je geen bandrecorder hebt, maar een radiobandrecorder met FM-bereik, dan kun je ook een FM-zender gebruiken. Stem de zender af op een vrije frequentie en schakel de radiobandrecorder in de ontvangermodus en stem af op dezelfde frequentie als de zender. Zet de zender van stroom en steek er vervolgens een USB-flashstation of geheugenkaart met muziekbestanden in (deze werkt zelf als speler), of sluit hem met een kabel aan op een andere signaalbron.

Stap 5

Een bandrecorder die niet langer bedoeld is om te worden gebruikt waarvoor het bedoeld is, kan opnieuw worden ontworpen. Breng het signaal via een condensator met een capaciteit van 0,05 - 0,5 F ten opzichte van de gemeenschappelijke draad aan op de uitgang van de volumeregelaar, tegenover de uitgang die is aangesloten op de gemeenschappelijke draad. Ontkoppel de draden die naar de motor gaan en sluit de pinnen van de modusschakelaar die spanning leveren aan de audioversterker kort, zodat deze versterker te allen tijde van stroom wordt voorzien, zelfs als de knoppen worden losgelaten.

Aanbevolen: