Hoe Een Ontvanger Op Een Versterker Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ontvanger Op Een Versterker Aan Te Sluiten?
Hoe Een Ontvanger Op Een Versterker Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Ontvanger Op Een Versterker Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Ontvanger Op Een Versterker Aan Te Sluiten?
Video: How to Connect Amplifier to Receiver, Preamp Outputs Explained, 12v Trigger | Home Theater Audio 2024, April
Anonim

Met behulp van de receiver kunt u de geluidskwaliteit en het vermogen van het luidsprekersysteem als geheel kwalitatief verbeteren. Het aansluiten van de ontvanger op een versterker en geluidssystemen is een dringende oplossing voor dergelijke problemen geworden. Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van het aansluiten van de receiver op een versterker op akoestiek.

Hoe een ontvanger op een versterker aan te sluiten?
Hoe een ontvanger op een versterker aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Controleer de ontvanger op meerkanaalsuitvoer. Zo niet, dan kunt u deze installeren of een andere ontvanger kiezen. U hebt ook een 2 RCA analoge audio-verbindingskabel nodig voor gebruik, die u bij elke elektronicawinkel kunt kopen.

Stap 2

Sluit het ene uiteinde van de verbindingskabel aan op de voorste kanaaluitgang van de voorversterker van de ontvanger (deze kanalen worden gewoonlijk FRONT genoemd). Sluit het andere uiteinde aan op de lijningang van de versterker (u kunt elke ingang selecteren behalve phono). De frontspeakers zitten bekabeld op de versterker, waardoor je de receiver niet aan hoeft te zetten tijdens het luisteren naar muziek. Zet tijdens het kijken van een film de ontvanger en versterker aan (dit voegt realisme toe aan de film en verbetert de kwaliteit van de geluidsweergave).

Stap 3

Gebruik de bediening van de ontvanger om het volumeniveau aan te passen. Draai de volumeregelaar van de versterker vooraf in een zodanige stand dat wanneer de receiver wordt gestart met een testtoon, de luidsprekers van het frontluidsprekersysteem en het middenkanaal even intens lawaai maken. Onthoud dit volume op de versterker en stel het in bij het kijken van films. Dit zorgt voor een uniforme geluidsweergave tussen alle speakers van de akoestiek.

Stap 4

Sluit de luidsprekerkabel aan op de ingang van de eindversterker op de stereoversterker, indien beschikbaar. In dit geval is het mogelijk dat u het volume niet op de versterker instelt, maar kan er een probleem zijn met een ongelijke verdeling van het volume tussen de luidsprekers van het luidsprekersysteem. Dit is een veelvoorkomend probleem voor velen, en het zal veel tijd kosten om het geluid te egaliseren.

Stap 5

Als het je uiteindelijk niet is gelukt, nodig dan een wizard voor het instellen van een tv of audiosysteem bij je thuis uit. Deze optie zal iets duurder uitkomen, maar u bent zeker van het succesvolle resultaat van het evenement.

Aanbevolen: