Moet Een Kind Een E-book Kopen?

Inhoudsopgave:

Moet Een Kind Een E-book Kopen?
Moet Een Kind Een E-book Kopen?

Video: Moet Een Kind Een E-book Kopen?

Video: Moet Een Kind Een E-book Kopen?
Video: Hoe download je een e-book op je e-reader? 2024, Mei
Anonim

Een e-book is een handig, lichtgewicht en relatief goedkoop gadget waarmee je boeken, tijdschriften en documenten in elektronische vorm kunt lezen. Hoewel veel ouders wantrouwend staan tegenover nieuwe technologieën, kan dit apparaat onmisbaar worden voor de leerling, zijn academische prestaties verbeteren en hem kennis laten maken met lezen.

Moet een kind een e-book kopen?
Moet een kind een e-book kopen?

Waarom heeft een kind een e-book nodig?

Ouders die twijfelen of een kind een e-book moet kopen, hebben twee belangrijke argumenten. De eerste is dat dergelijke gadgets schadelijk zijn voor het gezichtsvermogen, omdat heldere LCD-schermen de ogen belasten. De tweede is dat het kind in plaats van te lezen tijd doorbrengt met een boek, video's en foto's bekijkt, communiceert op internet. Beide argumenten zijn niet bestand tegen kritiek: ten eerste kun je een boek kopen met E-Ink-technologie, waardoor het scherm van het apparaat bijna niet te onderscheiden is van papier, en ten tweede zijn de meeste boeken single-function, dat wil zeggen dat ze u alleen laten lezen en niets anders.

Bovendien kunnen e-books nuttiger zijn voor de ogen dan gewone, omdat ze instellingen hebben voor lettertype, contrast en licht.

Er zijn veel redenen waarom het nuttig zou zijn voor een student om een e-book te hebben. Ten eerste is het een enorme besparing - miljoenen boeken passen in één apparaat, je hoeft geen fictie te kopen om je kind zelf te laten lezen, en zelfs veel schoolboeken kunnen worden gedownload, zodat je geen zware rugzakken hoeft te sjouwen naar school.

Ten tweede zal het e-book de interesse van het kind voor lezen ontwikkelen. Moderne kinderen zijn dol op verschillende gadgets en voelen zich volwassener, belangrijker en zelfverzekerder onder hun leeftijdsgenoten als ze dergelijke apparaten hebben. Ze zullen snel doorhebben wat het werk van hun leesboek is, ze zullen nieuwe e-books downloaden en het zal gemakkelijker en leuker voor hen zijn om hun huiswerk te maken.

Hoe kies je een e-book voor een kind?

Een e-book voor een kind moet een aantal specifieke eigenschappen hebben. Allereerst is het betrouwbaarheid en duurzaamheid - kinderen zijn meestal minder voorzichtig en attent dan volwassenen, ze vergeten vaak dat er iets waardevols in de rugzak zit en gaan er onzorgvuldig mee om.

Idealiter, als het boek een metalen behuizing heeft, en zorg ervoor dat je er een goede hoes voor koopt om het scherm niet te breken.

Het meest geschikte schermformaat voor een kind is zeven inch, grotere lezers zijn meestal kwetsbaar en nemen veel ruimte in beslag, en kleine lezers zijn moeilijker te lezen. Het is niet nodig om dure apparaten met veel verschillende functies voor een kind te kopen: een student hoeft geen toegang te hebben tot de hele lijst met verschillende tekstformaten, de basisformaten zijn voldoende - fb2, txt, pdf en audiospelers, video spelers, internet en andere add-ons leiden alleen maar af van het lezen. En koop natuurlijk geen kinderboeken met heldere kleurenschermen, dit is schadelijk voor de ogen.

Aanbevolen: