Op Welke Kenmerken Moet Je Letten Bij Het Kopen Van Een Smartphone

Op Welke Kenmerken Moet Je Letten Bij Het Kopen Van Een Smartphone
Op Welke Kenmerken Moet Je Letten Bij Het Kopen Van Een Smartphone

Video: Op Welke Kenmerken Moet Je Letten Bij Het Kopen Van Een Smartphone

Video: Op Welke Kenmerken Moet Je Letten Bij Het Kopen Van Een Smartphone
Video: Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe smartphone? 2024, Mei
Anonim

De aanwezigheid van een smartphone is al lang een noodzakelijk kenmerk van het leven van een moderne persoon. Voordat je van huis gaat, is het al gebruikelijk om de aanwezigheid van dit gadget in je zak of tas te controleren, samen met je sleutels en portemonnee.

Op welke kenmerken moet je letten bij het kopen van een smartphone
Op welke kenmerken moet je letten bij het kopen van een smartphone

Autonomie

De tijd dat de smartphone op batterijstroom kan werken zonder op te laden. Hoe lang de batterij een lading kan vasthouden, wordt beïnvloed door vele factoren, zoals de diagonaal van het scherm, de helderheid van de achtergrondverlichting, het aantal actieve applicaties, de aanwezigheid van meerdere actieve simkaarten en aangesloten 3G. Om ervoor te zorgen dat de batterij met de rest een of twee dagen meegaat, moet de batterijcapaciteit 3000-4000 mAh zijn.

Technologie voor schermproductie

Dit kenmerk van het scherm heeft een aanzienlijke invloed op de prijs van het apparaat zelf en de kwaliteit van het beeld dat het smartphonescherm kan demonstreren. De meeste budgetmodellen zijn uitgerust met een TFT-matrix. Een goedkope prijs in de letterlijke zin van het woord zal zichtbaar zijn voor het oog. Kleine kijkhoeken, waardoor bij kantelen van het toestel het beeld op het display van kleur kan veranderen of onopvallend kan worden. Bij de matrix die met IPS-technologie is gemaakt, ligt dat heel anders. Grote kijkhoeken, natuurlijke kleurweergave en beelddiepte maken dit scherm comfortabel voor het lezen van boeken en het kijken van films.

Schermresolutie

Alles is eenvoudig, hoe groter het is, hoe beter. De resolutie van 1280 * 720 kan als optimaal worden beschouwd voor smartphones met een 5" scherm en 1920 * 1080 voor schermen van 5,5" en hoger.

Scherm beschermer

Steeds vaker rusten fabrikanten de schermen van hun mobiele apparaten uit met een beschermende coating. Het beschermt het schermoppervlak tegen krassen en slijtage, stelt de gebruiker in staat geld te besparen op de aankoop van een beschermende film. Hoop niet dat wanneer de smartphone valt, een dergelijke coating de veiligheid van de hele matrix zal garanderen, maar 100% zal voldoen aan het beoogde doel.

RAM

Voor het snel starten van applicaties, het tekenen van pictogrammen in de galerij of bestandsbeheer, evenals voor de snelheid van de overgang tussen schermen en de algehele prestaties van het besturingssysteem zelf als geheel, is het RAM dat verantwoordelijk is. Voor surfen op internet, kleine games, bellen, boeken lezen en naar muziek luisteren, is de grootte van RAM (RAM) in 1-2 Gb optimaal voor dagelijkse taken en comfortabele bediening van de smartphone zonder remmen en vastlopen. In gevallen waarin de gadget bedoeld is om te worden gebruikt voor nieuwe, resource-intensieve games, moet u bij het kopen letten op smartphones met 2-4 Gb RAM aan boord.

Aanbevolen: