Moet Ik Een Draagbare Radio Of Een Radiospeler Kopen?

Inhoudsopgave:

Moet Ik Een Draagbare Radio Of Een Radiospeler Kopen?
Moet Ik Een Draagbare Radio Of Een Radiospeler Kopen?

Video: Moet Ik Een Draagbare Radio Of Een Radiospeler Kopen?

Video: Moet Ik Een Draagbare Radio Of Een Radiospeler Kopen?
Video: BEST PORTABLE RADIO - Top 6 Best Portable Radios In 2021 2024, Mei
Anonim

Een draagbare radio of een radiospeler is een dilemma waar muziekliefhebbers vaak mee te maken hebben. Wat kun je beter meenemen naar het platteland buiten de stad en wat is geschikt voor dagelijks gebruik?

Moet ik een draagbare radio of een radiospeler kopen?
Moet ik een draagbare radio of een radiospeler kopen?

Draagbare radio

Er is tegenwoordig een grote selectie draagbare radio's op de elektronische markt. Elk van de bedrijven probeert de best mogelijke selectie van producten te bieden. Een radio-ontvanger is in de eerste plaats een apparaat om de radio af te spelen, en dan al het andere. Dat wil zeggen, de belangrijkste kenmerken moeten zijn:

1. radio-ontvangst;

2. opslag van frequenties;

3. de aanwezigheid van stereo koptelefoons;

4. goede spreker.

De fabrikant biedt vaak vooraf ingestelde radiozenders aan in het geheugen van de ontvanger. Dit maakt het leven veel gemakkelijker, vooral omdat je 10-20 frequenties minder hoeft te zoeken om te luisteren.

Draagbare radio's kunnen in een zak met kleding worden gedragen, maar ze zijn groter dan een mobiel apparaat en wegen meestal vanaf een kilogram, wat niet erg handig is. Dergelijke apparaten worden meestal gebruikt tijdens een reis naar de natuur of in een auto. Ze zijn geschikt voor grote gezelschappen om muziek toe te voegen aan de sfeer. Dankzij de ingebouwde speakers en de lange batterijduur is de radio de hele dag te gebruiken.

Naast al het andere heeft de ontvanger meestal een groot LCD-scherm met achtergrondverlichting, een klok en de mogelijkheid om te werken vanaf een draagbare batterij of auto.

Radiospeler

In tegenstelling tot een draagbare radio is de radiospeler erg klein. Het is handig om het zonder problemen in de zak van je kleding te dragen. Soms vind je zelfs modellen die kleiner zijn dan mobiele telefoons.

Het belangrijkste voordeel van de spelers is dat je niet alleen naar de radio kunt luisteren, maar ook je eigen muziek in het geheugen kunt laden. Hierdoor kun je luisteren naar wat je op dat moment wilt. Bovendien hebben de spelers veel geheugen. Het iPod-geheugen kan bijvoorbeeld erg groot zijn - 16 GB of meer, waardoor u een enorme hoeveelheid muziek kunt opslaan.

Het enige nadeel van draagbare radiospelers is het onvermogen om muziek met anderen te delen. Spelers zijn ontworpen als individuele apparaten. Er zijn echter modellen met de mogelijkheid om een extra tweede koptelefoon of zelfs een bestaande luidspreker aan te sluiten, maar vaak is deze van slechte kwaliteit. Hiermee kunt u uw muziek delen met iemand anders. Daarnaast kun je een losse speaker kopen.

De meeste spelers lezen alle audioformaten en de ingebouwde camera in sommige modellen zal een leuke toevoeging zijn voor diegenen die heel snel foto's willen maken of iets willen opnemen.

Spelers zijn vaak bijna altijd verbonden via Wi-Fi en Bluetooth, zodat je bestanden van de speler naar een ander apparaat en naar internet kunt overbrengen.

Aanbevolen: