Moet Je Een Laptop Of Een Tablet Kopen?

Inhoudsopgave:

Moet Je Een Laptop Of Een Tablet Kopen?
Moet Je Een Laptop Of Een Tablet Kopen?

Video: Moet Je Een Laptop Of Een Tablet Kopen?

Video: Moet Je Een Laptop Of Een Tablet Kopen?
Video: Tablet vs laptop 2024, Mei
Anonim

Tablet en laptop zijn moderne gadgets die alomtegenwoordig en populair zijn bij mensen van alle generaties. Er zijn een aantal fundamentele verschillen tussen hen, waarvan de beslissing om een bepaald apparaat aan te schaffen afhangt.

Moet je een laptop of een tablet kopen?
Moet je een laptop of een tablet kopen?

Apparaatfunctionaliteit

Voordat u een keuze maakt voor een tablet of laptop, moet u hun functionele verschillen begrijpen. De tabletcomputer is een candybar met een aanraakscherm, waarvan de diameter van 7 tot 12 inch is. Het heeft een eigen besturingssysteem, audio / video-uitgangen. De functionaliteit van deze apparaten is direct afhankelijk van de prestaties en schermgrootte. Hoe duurder een tablet, hoe meer mogelijkheden hij heeft. Sommige dure modellen zijn uitgerust met een plug-in toetsenbord, muis, enz. Dankzij deze opties kan de tablet dichter bij de functionaliteit van laptops komen.

De laptop is functioneel op geen enkele manier inferieur aan een full-size personal computer. Dezelfde besturingssystemen, software, randapparatuur zijn erop geïnstalleerd als op een gewone pc.

Toewijzing apparaat

De meeste tabletcomputers hebben een amusementskarakter: sociale netwerken, afbeeldingen en video's bekijken, boeken lezen, enz. Of het nu gaat om het afdrukken van documenten, het bewerken van bestanden, enz., de prestaties van de tablet worden beperkt door zijn prestaties. Om deze taken comfortabel uit te voeren, zijn handige invoerapparaten (muis en toetsenbord) vereist, aangezien niet iedereen deze acties met het aanraakscherm kan uitvoeren.

Door het gebruiksgemak en de prestaties is de laptop meer geschikt voor zakelijke taken. Mocht de koper echter geen vragen hebben over de aanschaf van een zakelijk assistent, dan kun je gerust kiezen voor een voordelige tablet. Anders moet u op zoek naar een productieve tablet met functies voor het aansluiten van gegevensinvoerapparaten.

Gerelateerde klasse apparaten

Nog niet zo lang geleden verschenen de zogenaamde ultrabooks op de markt: laptops met afneembare schermen die als tablet gebruikt kunnen worden. Het constructieve verschil tussen een ultrabook en een laptop is dat de vulling zich niet onder het toetsenbord bevindt, zoals bij laptops, maar achter het scherm. De prijs van dergelijke gadgets is merkbaar hoger dan de kosten van een economy class-laptop.

Tegelijkertijd worden sommige dure tabletmodellen geleverd met een toetsenbord en muis in de fabrieksconfiguratie. Veel modellen hebben volwaardige besturingssystemen, net als laptops en desktopcomputers. Met deze symbiose van apparaatklassen vervaagt de grens tussen tablet en computer geleidelijk, maar een laptop is nog steeds beduidend beter dan een tablet in zowel functionaliteit als prestaties.

Aanbevolen: