Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Laptop?

Inhoudsopgave:

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Laptop?
Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Laptop?

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Laptop?

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Laptop?
Video: Laptop Kopen? Hier moet je op letten! | Koopadvies 2024, Mei
Anonim

Het enorme aantal verschillende laptopmodellen dat verkrijgbaar is bij verschillende fabrikanten op de markt maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken. Om het model te kopen dat het beste bij u past, moet u een echte selectiestrategie definiëren.

Een goede laptop kiezen
Een goede laptop kiezen

Het is nodig

  • - gebruikershandleidingen voor verschillende laptopmodellen;
  • - beschrijvingen op internet, lijsten met technische kenmerken;
  • - speciale literatuur.

instructies:

Stap 1

Bepaal je eigen behoeften. Een laptop is in de eerste plaats een handige draagbare computertechnologie die de gebruiker veel mogelijkheden biedt om te werken. Daarom is het zinvol om het alleen te kopen als er behoefte is aan mobiliteit. Met andere woorden, als je hem mee gaat nemen op pad of een laptop gaat gebruiken voor presentaties “in buitenlands grondgebied”. Draagbare apparatuur zal aanwezig zijn, zelfs als er een wens is om de plaats te veranderen wanneer ermee wordt gewerkt. Veel mensen werken bijvoorbeeld graag met een laptop terwijl ze op de bank liggen of comfortabel in een schommelstoel zitten voor een open haard die hittegolven verspreidt. Maar de laptop is zeker niet geschikt voor de rol van het belangrijkste computerapparaat, vooral als je geluid en video van hoge kwaliteit nodig hebt bij het werken met videobewerking, audioverwerking in realtime, het mixen van tracks en andere complexe taken. Dit vereist een krachtige desktopcomputer.

Stap 2

Voor de meeste kantoortaken is een energiezuinige, goedkope laptop of zelfs een netbook voldoende. Houd er echter rekening mee dat in sommige gevallen het digitale extra gedeelte van het toetsenbord nuttig is, dat niet beschikbaar is op netbooks en in sommige goedkope laptops. Tegelijkertijd kun je met dergelijke apparaten video's bekijken, eenvoudig speelgoed lanceren en op internet surfen, zij het zonder veel comfort.

Stap 3

Het erop geïnstalleerde besturingssysteem is van groot belang voor het werken met een laptop. Bij het kiezen van een apparaat in de salon moet u hier absoluut op letten. Het besturingssysteem moet het meest up-to-date zijn, aangezien ontwikkelaars ernaar streven hun softwareproducten te verbeteren, en met elke nieuwe versie wordt het systeem beter, betrouwbaarder en veiliger. Koop daarom gadgets met Windows 8, of beter nog, Windows 8.1. Microsoft Corporation biedt gebruikers echter een gratis upgrade naar de nieuwste versie. U moet geen apparaat kopen met een vooraf geïnstalleerd systeem van de Linux-familie - Ubuntu of FreeBSD, omdat ze zelfs geen honderdste deel van de mogelijkheden van een systeem van Microsoft bieden. Daarnaast zal het niet altijd werken met bijvoorbeeld een wifi-module of een webcam. Koop nooit een laptop zonder een vooraf geïnstalleerd systeem, ook al kost het een paar duizend minder. Toch zul je een systeem moeten kopen, de nodige stuurprogramma's moeten zoeken of dit alles aan een meester moeten toevertrouwen. U kunt natuurlijk een illegale kopie van het besturingssysteem gebruiken, maar dit is illegaal en daarom voor ons geen acceptabele optie.

Stap 4

Let op het schermformaat en de beeldkwaliteit. Een groot scherm is in veel gevallen veel handiger dan een klein scherm en een hoge beeldkwaliteit betekent meer werkcomfort en minder vermoeide ogen. Goede helderheid, voldoende helderheid en kleur zijn de sleutel tot prettige communicatie met een laptop.

Stap 5

Er zijn nog andere punten waar u op moet letten bij het kiezen van de beste (voor uzelf) laptop. Een comfortabel toetsenbord, beter dan een eilandtype, de aanwezigheid van een BlueTooth-module, wifi, de locatie van koptelefoonaansluitingen, poorten, bedieningselementen - alles moet worden beoordeeld. En tot slot het belangrijkste. Dit zijn de hoeveelheid RAM, de hoeveelheid harde schijf, het aantal cores en de kloksnelheid van de processor.

Aanbevolen: