Hoe Een Draadloze Schroevendraaier Te Kiezen?

Hoe Een Draadloze Schroevendraaier Te Kiezen?
Hoe Een Draadloze Schroevendraaier Te Kiezen?

Video: Hoe Een Draadloze Schroevendraaier Te Kiezen?

Video: Hoe Een Draadloze Schroevendraaier Te Kiezen?
Video: Как выбрать аккумуляторный шуруповерт 2024, Mei
Anonim

Een van de meest populaire gereedschappen onder doe-het-zelvers sinds enkele jaren is de accuschroevendraaier. Samen met slijpmachines en klopboormachines hebben ze een vaste plaats ingenomen in het arsenaal aan gereedschappen die bijna elke dag nodig zijn.

Hoe een draadloze schroevendraaier te kiezen?
Hoe een draadloze schroevendraaier te kiezen?

Natuurlijk is de keuze aan schroevendraaiermodellen die worden aangeboden door gespecialiseerde winkels vrij groot. Zelfs een beginnende vakman zal het echter niet zo moeilijk vinden om draadloze schroevendraaiers te kiezen als u een paar eenvoudige tips opvolgt.

  1. Bepaal hoe de schroevendraaier wordt gebruikt - alleen als schroevendraaier zelf, of ook als boormachine. De schroevendraaier kan een gat boren in zacht materiaal - gipsplaat, zacht hout, plastic. Als de boorfunctie belangrijk is, moet een boormachine worden gekozen. Zo'n hulpmiddel kan een gat in metaal of beton maken. Een schroevendraaier is echter zwaarder, waardoor werkzaamheden zoals het in elkaar zetten van meubels (een groot aantal schroeven aandraaien op verschillende, vaak moeilijk bereikbare plaatsen) er moeilijker mee uit te voeren zijn.
  2. Voedingsspanning. Standaardwaarden zijn 9, 6, 12, 14, 18 V. Hoe hoger de spanning, hoe meer vermogen, afmetingen, gewicht en prijs. Nogmaals, u moet kiezen op basis van de doelen en doelstellingen die met behulp van de tool zullen worden opgelost. Een belangrijke factor bij het kiezen van een frees is het koppel. Voor het indraaien van schroeven is 5-10 Nm voldoende. De bovenstaande waarden zijn mogelijk alleen nodig voor boren, en niet altijd. Natuurlijk kan het koppel van een professionele schroevendraaier oplopen tot 130 Nm, waardoor je grote zelftappende schroeven kunt schroeven zonder gaten te boren. Als je zo'n kans echt nodig hebt en je bent bereid om meerdere keren te veel te betalen voor de beschikbaarheid ervan, kies dan een professioneel model.
  3. Het belangrijkste onderdeel van een accuschroevendraaier is de batterij. De hulpbron van het gereedschap zonder opladen is afhankelijk van de capaciteit. De modernste batterijen zijn lithium-ion, ze zijn lichter en compacter, hebben geen onaangenaam "geheugen" -effect. Ze zijn echter duurder, bovendien zijn ze erg gevoelig voor negatieve temperaturen. Voor huishoudelijk gebruik is het beter om draadloze schroevendraaiers te kiezen met een nikkel-cadmium-batterij, die ondanks de giftigheid van cadmium populair blijft in ons land.

Aanbevolen: