Een Zekering Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Zekering Aansluiten
Een Zekering Aansluiten

Video: Een Zekering Aansluiten

Video: Een Zekering Aansluiten
Video: Hoe kan je zelf je zekeringskast aansluiten 2024, Mei
Anonim

De elektrische zekering is ontworpen om het elektrische circuit en al zijn elementen te beschermen tegen oververhitting en brand wanneer hoogspanning stroomt. De zekering bestaat uit een zekering, die het breekbare deel van het elektrische circuit bevat, en een mechanisme dat de zekering aan de contacten bevestigt. Het zorgt voor de opname van het apparaat in het elektrische circuit en de installatie als geheel. Het is een belangrijk apparaat om de stabiele werking van het elektriciteitsnet te garanderen.

Een zekering aansluiten
Een zekering aansluiten

Noodzakelijk

  • - een zwakstroomzekering (of een zekering die in uw stroomkring past);
  • - controlelampje;
  • - elektrische tester voor het meten van spanning;
  • - tang;
  • - werkend pincet;
  • - taps toelopende tang;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Draai de platte moeren los met een tang en verwijder de ringen met een werkende pincet. Verwijder de behuizing met een taps toelopende tang. Werk voorzichtig en voorzichtig, want sommige kleine onderdelen zijn moeilijk vast te houden en grotere onderdelen hebben vaak gereedschap nodig.

Stap 2

Zoek naar een reservezekering en een gewone zekering in de koordregelaar. Soms kunnen twee zekeringen werken en tegelijk doorbranden, maar de reservezekering moet altijd op de hoofdzekering worden aangesloten. U mag ze in geen geval omkeren, omdat u basisfuncties kunt verstoren en al het werk kunt slopen.

Stap 3

Controleer of het lampje brandt, dit betekent dat de zekering normaal is en goed werkt. Zo niet, dan koop je hoogstwaarschijnlijk een nieuwe zekering. Denk eraan, hoe hoger de technische "vulling" van uw appartement, hoe vaker problemen met het oplossen van problemen zullen optreden. Een verkeerde zekering kan apparatuur en apparaten beschadigen, en een sterkere zekering kan de apparatuur over het algemeen uitschakelen. De zwakken zullen vaak opbranden. Houd dus bij het kiezen van een zekering rekening met de kracht van het elektrische circuit, anders krijgt u constant met deze "hoofdpijn" te maken.

Stap 4

Koppel de regelaar los van het elektriciteitsnet of verwijder de zekering helemaal voor een gedetailleerde diagnose. Het is mogelijk dat u tijdens het gebruik op geleidend materiaal stuit. Het is over het algemeen moeilijk om bij de zekering te komen zonder speciaal gereedschap, dus als je een beginner bent, trek hem er dan uit.

Aanbevolen: