Een Autonavigator Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Autonavigator Kiezen
Een Autonavigator Kiezen

Video: Een Autonavigator Kiezen

Video: Een Autonavigator Kiezen
Video: Webinar - Welke motorisatie kiezen? - AutoGids 2024, April
Anonim

Een autonavigator is een onmisbaar item voor het maken van de beste en snelste ritten door de grote stad en voor op reis. Bij het kiezen van een auto-navigator moet u op de volgende kenmerken letten.

Een autonavigator kiezen
Een autonavigator kiezen

instructies:

Stap 1

Lees meer over de geïnstalleerde software. Moderne navigatieprogramma's zijn IGO, Garmin, Navitel, PocketGPS Pro, Avtosputnik, TomTom, Navteq, CityGID. Voor reizen op het grondgebied van Rusland is het het beste om modellen met Navitel-software te kiezen. Het heeft het grootste aantal ingebouwde kaarten van Russische nederzettingen. Voor reizen over de hele wereld helpt de Garmin-navigatiesoftware, die alleen in GPS-navigators van dit bedrijf is geïnstalleerd en wordt beschouwd als de beste gids voor verschillende landen.

Stap 2

Let op de hoeveelheid geheugen. De navigator heeft RAM en ingebouwd flash-geheugen. Als u extra software moet installeren of wijzigen, heeft u een groter RAM-geheugen nodig, dat maximaal 512 MB kan zijn. De grootte van het flashgeheugen bepaalt het aantal extra geladen terreinkaarten en multimediabestanden.

Stap 3

Kies een auto-navigator met een Bluetooth-interface. De aanwezigheid van een draadloze verbinding in de navigator zorgt voor een verbinding met een mobiele telefoon, zodat u handsfree kunt telefoneren via de navigator. Sommige modellen kunnen een lijst met contacten opslaan. U kunt uw telefoon ook gebruiken om toegang te krijgen tot internet om informatie over files te downloaden (indien ondersteund door het geïnstalleerde navigatieprogramma) en om sites te bezoeken.

Stap 4

Zoek uit of de functie voor spraakberichten beschikbaar is. Met GPS-navigatiesystemen met deze functie kan de bestuurder alleen naar de weg kijken en niet naar het display. De auto-navigator zelf geeft het verloop van de beweging aan, roept prompt de afslagen op en meldt de afwijking van de door de bestuurder ingestelde route.

Stap 5

Kijk naar de beeldschermspecificaties. Het display toont informatie die is ontvangen van satellieten. Het is beter om een scherm te kiezen met een reflecterend oppervlak zodat het beeld goed zichtbaar is bij zonnig weer en natuurlijk met achtergrondverlichting om de navigator 's nachts te gebruiken. De schermgrootte wordt gekozen afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker, zijn zicht en de afstand waarop hij naar het scherm zal kijken, evenals het gebruik van de navigator voor extra functies (voor het bekijken van films, internettoegang, enz.).

Stap 6

Bepaal of er extra functies nodig zijn. GPS-navigators worden niet alleen gebruikt voor het weergeven van kaarten en het bekijken van de voortgang van het voertuig, maar ook voor het luisteren naar muziek, radio, films kijken, tv-programma's, foto's en ook voor het spelen van games. Er zijn autonavigators, waarop u een achteruitrijcamera of meerdere schermen tegelijk kunt aansluiten, zodat de bestuurder naar het scherm met de weergegeven kaart kijkt en de passagier bijvoorbeeld een filmpje kijkt.

Aanbevolen: