Universele Afstandsbediening: Hoe Het Programma In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Universele Afstandsbediening: Hoe Het Programma In Te Stellen
Universele Afstandsbediening: Hoe Het Programma In Te Stellen

Video: Universele Afstandsbediening: Hoe Het Programma In Te Stellen

Video: Universele Afstandsbediening: Hoe Het Programma In Te Stellen
Video: Hoe een RCA universele tv-afstandsbediening te programmeren, geen code vereist 2024, Mei
Anonim

Het komt voor dat de instructie van de universele afstandsbediening verloren gaat. In dit geval moet u niet in paniek raken. De programmeerprocedure is hetzelfde voor de meeste goedkope afstandsbedieningen van dit type (niet uitgerust met een display).

Universele afstandsbediening: hoe het programma in te stellen
Universele afstandsbediening: hoe het programma in te stellen

instructies:

Stap 1

Als u, samen met de instructies, de codetabel bent kwijtgeraakt, onderzoek dan zorgvuldig de afstandsbediening. Misschien heb je de eerste keer dat je het gebruikt de codes opgeschreven van de apparaten waarmee je het gebruikt. Zoek ze overal, ook in het batterijcompartiment en op de achterkant van het deksel.

Stap 2

Druk tegelijkertijd op de toets met het label SET en de toets met de naam van een of meerdere (meestal zes) apparaten die door de afstandsbediening worden bediend (bijvoorbeeld TV, VCR, DVD). De LED aan de voorkant van de afstandsbediening moet gaan branden.

Stap 3

Voer de drie cijfers van de code die je hebt in. De LED gaat uit. Bepaal nu experimenteel voor welke van uw bestaande apparaten deze code bedoeld is om te bedienen. Als u een fout heeft gemaakt met de naam van de sleutel met de naam van het apparaat, wijst u deze code voor het gemak toe aan een andere sleutel.

Stap 4

Wijs op dezelfde manier de rest van de codes die u hebt toe aan de andere apparaatselectietoetsen.

Stap 5

Als u geen informatie meer heeft over met welke codes de afstandsbediening is geprogrammeerd, moet u deze empirisch vinden. Schakel het apparaat in vanaf het frontpaneel en druk vervolgens tegelijkertijd op de SET-toets en de selectietoets van dit apparaat op de afstandsbediening. Begin zo vaak als nodig is op de aan/uit-toets op de afstandsbediening te drukken. Soms duurt het enkele honderden klikken. Zodra de volgende keer drukken het apparaat uitschakelt, drukt u op de SET-toets.

Stap 6

Herhaal de handeling zo vaak als nodig is om de afstandsbediening te configureren om de rest van uw apparaten te bedienen.

Stap 7

Als u in de toekomst met de afstandsbediening een bepaald apparaat wilt bedienen, hoeft u alleen maar op de selectietoets te drukken. Na het vervangen van de batterijen kan het nodig zijn de programmeerhandeling te herhalen. Om de kans hierop te verkleinen, wijzigt u ze snel en drukt u niet op de toetsen als ze ontbreken. Door statische elektriciteit kan de afstandsbediening bevriezen en niet meer reageren op het indrukken. In dit geval moet u de batterijen verwijderen, de veren van het batterijcompartiment kortsluiten (maar niet de batterijen zelf!), En ze vervolgens opnieuw installeren, rekening houdend met de polariteit, en dan de programmering herhalen.

Aanbevolen: