Hoe Een Intercom Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Intercom Te Repareren
Hoe Een Intercom Te Repareren

Video: Hoe Een Intercom Te Repareren

Video: Hoe Een Intercom Te Repareren
Video: How to repair a intercom ? 2024, Mei
Anonim

Een van de meest voorkomende toegangscontrolesystemen voor woon- en kantoorpanden is de intercom. Deze apparaten kunnen zeer verschillende ontwerpen en niveaus van complexiteit hebben. Daarom is het moeilijk om reparatiemethoden te onderscheiden die uniform zijn voor alle soorten intercoms. Maar er zijn algemene principes voor het identificeren en oplossen van problemen.

Hoe een intercom te repareren
Hoe een intercom te repareren

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat de intercom lange tijd zonder tussenkomst en reparatie kan blijven werken, moet u de gebruiksregels volgen die zijn uiteengezet in de handleiding voor de werking ervan. Een van de preventieve maatregelen is het regelmatig onderhoud van de deurtelefoon, waaronder kleine routinematige reparaties om kritieke storingen te voorkomen.

Stap 2

Als de intercom desondanks geen "tekenen van leven" vertoont, begin dan met een uitgebreide controle van de stroomcircuits van het apparaat. Controleer van de voeding naar de aansluitdraden. Als er een fout wordt gevonden in de voedingscircuits, vervang dan de structurele elementen en herstel het verbroken contact.

Stap 3

Een veelvoorkomende oorzaak van intercomstoringen is een schending van de geleidbaarheid tussen de elektronische kaarten van het apparaat. Zoek een verbroken contact en elimineer de open met solderen. Als tijdens de diagnose een reden als een storing van de microcontroller of centrale microprocessor wordt onthuld, vervangt u deze elementen door nieuwe.

Stap 4

Als de knoppen van het buitenpaneel en de videomonitoren (indien aanwezig) niet werken, controleer dan de logische circuits van de deurtelefoon en de integriteit van de verbindingslussen. In de meeste gevallen wordt het probleem opgelost door de lus te vervangen of de mobiliteit van de knoppen mechanisch te herstellen, die kunnen wegzakken door intense trillingsbelastingen.

Stap 5

Als deze maatregelen niet hebben geleid tot het herstel van de functionaliteit van het apparaat, kan een mogelijke oorzaak van de storing liggen in het uitvallen van afzonderlijke besturingsfuncties. Nauwkeurige diagnose kan worden uitgevoerd als u de kenmerken van een bepaald type deurtelefoon kent, aangezien de redenen voor weigering bij het oproepen van een menu-item in de setup-modus, bijvoorbeeld, kunnen verschillen bij verschillende soorten deurtelefoons.

Stap 6

Als de intercom niet reageert op de magnetische sleutel, werken de sleutels niet en gaan de signalen van de abonnee-apparaten niet door, controleer dan de stroomcircuits en herstel, indien nodig, het verbroken contact daarin.

Stap 7

Bij intercoms met een videofunctie valt het oproepsignaal van het bijbehorende paneel soms weg. De reden is meestal een storing van het patchpaneel van de video-intercom. Vervang de doorgebrande batterij van het buitenpaneel om het probleem op te lossen. Een andere reden is de schending van de integriteit van de videokabel. Het wordt niet aanbevolen om een dergelijke storing zelf te verhelpen, daarom dient u contact op te nemen met de serviceafdeling.

Aanbevolen: