Hoe Een Tv Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv Te Repareren
Hoe Een Tv Te Repareren

Video: Hoe Een Tv Te Repareren

Video: Hoe Een Tv Te Repareren
Video: Hoe een gebarsten of gebroken tv-scherm te repareren zonder het scherm te vervangen Ep 1 door Stomed 2024, April
Anonim

De beste manier om je tv te laten repareren is natuurlijk om hem naar een werkplaats te brengen. Maar ben je geïnteresseerd in techniek en heb je ervaring met hoogspanning, dan kun je het probleem zelf oplossen.

Hoe een tv te repareren
Hoe een tv te repareren

instructies:

Stap 1

Begin met het schoonmaken van je tv. Open de achterkant van de behuizing en gebruik een zachte borstel en een speciale stofzuiger om de binnenkant van de behuizing, de beeldbuis en het bord schoon te maken.

Stap 2

Inspecteer het bord en de elementen erop zorgvuldig. Als u gezwollen of gebarsten condensatoren, verbrande weerstanden of transistors vindt, dan zit het probleem daarin. Soldeer deze elementen.

Stap 3

Als u merkt dat de beeldbuis troebel en witachtig is geworden, betekent dit dat er vacuüm is gevallen en kan de tv alleen worden gerepareerd door de beeldbuis te vervangen.

Stap 4

Als er geen zichtbare schade is, controleer dan de werking van de voeding. Koppel eerst de belasting los (horizontale eindtrap) en sluit in plaats daarvan een gloeilamp (tot 100 W) aan. Als de lamp flitste en uitging, werkt de voeding. Zet hem aan en meet de spanning over de belasting met een voltmeter. Kijk op het bord of er een uitgangsspanningsweerstand in de buurt van de voeding is. De spanning mag niet hoger zijn dan 110-150 V. Als de spanning hoger is, controleer dan de integriteit van de elementen van het primaire circuit van de unit, evenals het feedbackcircuit. Controleer ook de condensatoren, want hun capaciteit neemt aanzienlijk af naarmate ze uitdrogen.

Stap 5

Controleer de aansluiting in het stroomcircuit van de lijnscan. Sluit de gloeilamp aan (in plaats van de zekering). Als het flitste en uitging, is alles in orde. Als deze aan is, controleer dan of de uitgangstransistor in goede staat is. Als het in goede staat is en alle pulsen aanwezig zijn, controleer dan de lijntransformator en lijnafbuigspoelen.

Stap 6

Controleer de verticale scan (als alleen de horizontale balk zichtbaar is op het scherm). Controleer de voeding van de master-oscillator en de eindtrap. Controleer de gelijkrichterdiode en het verticale scan-IC.

Stap 7

Controleer alle voedingscircuits van de CRT. Soms is er een pauze te vinden naast een pin. Gebruik een hete soldeerbout om een deel van de epoxy van het lood te verwijderen en de opening te repareren, en vul het gebied vervolgens opnieuw met epoxy.

Stap 8

Controleer het radiokanaal, de videoversterker en het kleurblok van de tv. Controleer de regeleenheid. Let op: bij het repareren moet u het diagram of referentiemateriaal gebruiken, aangezien elk tv-model zijn eigen nuances heeft tijdens het gebruik. U kunt dergelijke materialen op internet vinden.

Aanbevolen: