Hoe Een Lek In Een Benzinetank Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lek In Een Benzinetank Te Repareren?
Hoe Een Lek In Een Benzinetank Te Repareren?

Video: Hoe Een Lek In Een Benzinetank Te Repareren?

Video: Hoe Een Lek In Een Benzinetank Te Repareren?
Video: How to fix a leaking gas tank 2024, April
Anonim

Een lek in een benzinetank is een veelvoorkomend probleem, dus elke chauffeur zou moeten weten hoe hij dit kan verhelpen. U moet onmiddellijk na het detecteren van een lek beginnen met het repareren van de gastank, zonder tijd te verspillen aan het zoeken naar oplossingen.

Hoe een lek in een benzinetank te repareren?
Hoe een lek in een benzinetank te repareren?

instructies:

Stap 1

Als het gat in de gastank klein is en u niet van plan bent de benzine af te tappen, moet u eerst het lek stoppen. De gemakkelijkste en snelste manier om dit te doen, is door het gat voorzichtig af te dekken met waszeep. Vervolgens moet u de overtollige zeep voorzichtig verwijderen met een reinigingsmiddel. Wees voorzichtig, want als je te veel zeep verwijdert, gaat het lek weer open. Ontvet het oppervlak. Aceton of elk ander oplosmiddel kan als ontvettingsmiddel worden gebruikt. Het ontvette oppervlak moet worden schoongemaakt met schuurpapier en vervolgens volledig drogen. Vervolgens moet u het gat voorzichtig afdekken met koud lassen en 10-15 minuten wachten totdat het lassen volledig is uitgehard. Bevochtig vervolgens een paar vodden met epoxylijm en lijm voorzichtig op het oppervlak van de gastank, om het lek te bedekken. Wacht 24 uur en dan kunt u de machine weer gebruiken.

Stap 2

Een andere methode zal werken als het gat relatief groot is. Tap alle benzine uit de gastank, ontvet, reinig met schuurpapier en droog het oppervlak in de buurt van het gat in de gastank. Neem een paar lappen en bevochtig ze met lijm. Wanneer de lijm een beetje opdroogt, lijm je de lappen op het oppervlak van de benzinetank, bedek je het lek en wacht je tot de lijm helemaal droog is. Breng vervolgens nog twee lagen lijm aan op de vodden (elke laag moet ongeveer 1-2 cm dik zijn). Bedek de pleister grondig met nitroverf en wacht tot deze droog is. Dan kun je de benzinetank weer bijvullen: het lek is dan waarschijnlijk verholpen.

Stap 3

Als u geen tijd heeft om het oppervlak van de gastank voor te bereiden (reinigen, ontvetten, enz.) - snijd een ring uit paroniet, installeer vervolgens een zelftappende schroef en een ring in het gat gevormd in de gastank, en bedek vervolgens het oppervlak van de gastank met verf. Het kan zijn dat het gat eerst vergroot moet worden om het te sluiten met een zelftappende schroef, maar het lek wordt onmiddellijk verholpen.

Aanbevolen: