Een Cisco-telefoon Instellen

Inhoudsopgave:

Een Cisco-telefoon Instellen
Een Cisco-telefoon Instellen

Video: Een Cisco-telefoon Instellen

Video: Een Cisco-telefoon Instellen
Video: How to Setup a Cisco Phone 2024, Mei
Anonim

Om uw Cisco-telefoon in te stellen voor SIP, zijn er enkele voorbereidende stappen. Download om te beginnen de nieuwste firmware-updates voor uw telefoonmodel van www.cisco.com en maak een configuratiebestand volgens de onderstaande richtlijnen. Nadat u uw telefoon hebt ingeschakeld, downloadt deze alle informatie die u nodig hebt.

Een Cisco-telefoon instellen
Een Cisco-telefoon instellen

instructies:

Stap 1

In de eerste stap initialiseert u de telefoon, waarbij de telefoon de volgende informatie van de TFTP-server vraagt:

- de laatste firmware-update;

- standaard configuratiebestand;

- een speciaal voor deze telefoon gemaakt configuratiebestand, rekening houdend met het MAC-adres;

- Kiesplan, dat handmatig moet worden geconfigureerd. Voer hiervoor de volgende instellingen in, die u kunt vinden in de handleiding van uw telefoon of bij uw serviceprovider: standaard gateway, domeinnaam, IP-adres, DNS-server, TFTP-serveradres.

Stap 2

Start vervolgens het initialisatieproces, waarbij de telefoon alle benodigde bestanden downloadt en de informatie ontvangt die u in de instellingen hebt ingevoerd.

Stap 3

Daarna begint de telefoon de firmwareversie te controleren, zorg ervoor dat deze overeenkomt met uw telefoonmodel. Wijzig vervolgens in het configuratiebestand de volgende parameters:

- proxy1_address - adres van de proxyserver die door de telefoon wordt gebruikt;

- line1_name - adres of e-mailadres dat wordt gebruikt voor registratie. Voer het nummer in zonder koppeltekens en het e-mailadres zonder de hostnaam.

- proxy1_port - poortnummer voor de proxyserver die door de telefoon wordt gebruikt.

Laat alle andere parameters ongewijzigd, tenzij het absoluut noodzakelijk is om ze aan te passen.

Stap 4

Configureer nu handmatig uw telefooninstellingen. Standaard is de configuratie van de Cisco-telefoon, of liever de parameters ervan, vergrendeld. Om het te ontgrendelen, voert u het wachtwoord in dat is ingesteld in het configuratiebestand. Klik hiervoor op Instellingen> Configuratie ontgrendelen. Nadat de configuratie is voltooid, drukt u op "Exit" om de mogelijkheid om de parameters opnieuw te wijzigen te blokkeren. Vergeet niet om uw instellingen op te slaan en uw telefoon opnieuw op te starten zodat ze van kracht worden. In deze instellingen kunt u het TFTP-serveradres of IP-adres opgeven, evenals bijvoorbeeld het telefoontijdformaat instellen en de mogelijkheid om automatisch naar een andere tijdzone of zomer-/wintertijd te schakelen.

Aanbevolen: