Een Monitor Instellen Voor Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Monitor Instellen Voor Een Tv
Een Monitor Instellen Voor Een Tv

Video: Een Monitor Instellen Voor Een Tv

Video: Een Monitor Instellen Voor Een Tv
Video: How to Use Your TV as a Computer Monitor - Updated 2020 2024, Mei
Anonim

De tv heeft minder strenge beeldkwaliteitseisen dan de monitor. Daarom kan een computermonitor, waarvan de parameters niet langer bij u passen, als tv worden gebruikt. Om dit te doen, moet u er een externe tv-tuner op aansluiten.

Een monitor instellen voor een tv
Een monitor instellen voor een tv

Het is nodig

  • - monitor;
  • - externe tv-tuner;
  • - digitale televisiedecoder;
  • - actieve computerluidsprekers;
  • - kabels;
  • - verlengsnoer met meerdere stopcontacten;
  • - Tv antenne.

instructies:

Stap 1

Controleer uw beeldscherm. Sluit hem aan op een computer met een geschikte videokaart, geef elke video weer op het volledige scherm, in ieder geval van YouTube. Ga zo ver weg van de monitor als u van plan bent tv te kijken. Zorg ervoor dat de beeldkwaliteit bij je past.

Stap 2

Selecteer de juiste tv-tuner. Het uitgangstype (VGA, DVI of HDMI) moet overeenkomen met het ingangstype van de monitor. De tuner moet ontworpen zijn om zonder computer te werken. Houd er rekening mee dat apparaten met VGA-uitgangen meestal alleen analoge tv-kanalen kunnen ontvangen. Als analoge tv-uitzendingen in uw regio al zijn stopgezet, of de naderende beëindiging ervan is gepland, moet u een externe digitale tv-settopbox van de overeenkomstige standaard toevoegen aan een dergelijke tuner.

Stap 3

Sluit de tuner met een kabel (VGA, DVI of HDMI) aan op de monitor. Als de tuner alleen analoge tv-uitzendingen kan ontvangen en de uitzendingen in uw regio alleen digitaal zijn, gebruik dan een RCA-kabel om de digitale decoder op de tuner aan te sluiten. Gebruik hiervoor de gele stopcontacten. Sluit de antenne aan op het apparaat dat uitzendingen zal ontvangen - een tuner of digitale decoder. Zet alle apparaten aan. Wanneer u een digitale decoder koppelt aan een analoge tuner, schakelt u de tweede naar de AV-modus (lage frequentie-ingang). Neem de afstandsbediening van het apparaat waarop de antenne is aangesloten en zoek volgens de instructies automatisch of handmatig naar tv-zenders.

Stap 4

Je hebt het beeld al ontvangen, maar hoogstwaarschijnlijk is er nog geen geluid. Geluid zal alleen verschijnen als drie voorwaarden worden gecombineerd: de verbinding is gemaakt via HDMI, alle apparaten en kabels ondersteunen geluidsoverdracht via HDMI, de monitor heeft ingebouwde luidsprekers. Als aan ten minste een van deze voorwaarden niet wordt voldaan, voegt u nog een component toe aan het systeem: actieve computerluidsprekers. De tuner of digitale decoder heeft twee RCA-aansluitingen, rood en geel, voor stereo audio-uitgang. Koop of maak een kabel met RCA-stekkers aan het ene uiteinde en een 3,5 mm stereo-aansluiting aan het andere. Sluit de RCA-stekkers aan op de overeenkomstige aansluitingen op de tuner of digitale decoder en steek de luidsprekerstekker in de 3,5 mm-aansluiting. Zet de luidsprekers aan en gebruik de knop op een ervan om het geluidsvolume aan te passen.

Aanbevolen: