Wat Is Beter Om Te Kiezen: Netbook Of Tablet

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter Om Te Kiezen: Netbook Of Tablet
Wat Is Beter Om Te Kiezen: Netbook Of Tablet

Video: Wat Is Beter Om Te Kiezen: Netbook Of Tablet

Video: Wat Is Beter Om Te Kiezen: Netbook Of Tablet
Video: Tablet vs laptop 2024, April
Anonim

In de moderne wereld, doordrongen van geavanceerde technologieën, zijn mensen vaak niet beperkt tot het kopen van een thuiscomputer voor werk, studie of amusement. Bovendien verandert de aanwezigheid van een of ander mobiel computerapparaat geleidelijk van een luxe in een dringende behoefte.

Wat is beter om te kiezen: netbook of tablet
Wat is beter om te kiezen: netbook of tablet

Tot een paar jaar geleden was de keuze aan mobiele apparaten beperkt tot smartphones en laptops. De eerste waren mobiele telefoons met geavanceerde functies: internettoegang, videoweergave, de mogelijkheid om applicaties te installeren en te synchroniseren met een personal computer, en de laatste waren over het algemeen een volwaardige computer, maar in een compacter ontwerp. Nu zijn netbooks en tabletcomputers aan het aanbod toegevoegd en is het moeilijker geworden om erachter te komen waarom het ene type mobiel apparaat beter is dan het andere.

Compactheid en snelheid

De tabletcomputer is in wezen een voortzetting van het smartphone-idee. Het is meer geschikt voor verschillende soorten entertainment: films kijken, games spelen, boeken lezen, internetten. De onbetwistbare voordelen: compactheid en relatief krachtige batterij. Aan de andere kant is de tablet slecht geschikt voor werk, omdat hij in de meeste gevallen alleen een virtueel toetsenbord heeft, wat het typen enorm bemoeilijkt.

Daarnaast gebruiken tablets speciale besturingssystemen, waarvan het aantal toepassingen beperkt is. Ten slotte hebben tabletcomputers niet de mogelijkheid om externe apparaten aan te sluiten en wordt de synchronisatie met een computer alleen uitgevoerd met behulp van draadloze technologieën, dat wil zeggen, om een bestand van een computer naar een tablet te verzenden, moet u het verzenden via Bluetooth of e-mail.

Volledige functionaliteit

In tegenstelling tot een tablet is een netbook bijna een volwaardige computer, maar dan verkleind. Het heeft een volwaardig toetsenbord, er is een vertrouwd besturingssysteem op geïnstalleerd (bijvoorbeeld Windows), u kunt harde schijven, invoer- en uitvoerapparaten aansluiten op de netbook en deze ook aansluiten op lokale netwerken. Uiteraard is ook de mogelijkheid van een draadloze internetverbinding aanwezig. Helaas is de batterij van de netbook slechts geschikt voor een paar uur gebruik.

Het compacte formaat is een serieuze beperking voor de prestaties van netbooks: je moet niet verwachten dat je moderne games op een kleine computer kunt spelen. Over het algemeen zijn netbooks en tablets qua prestaties vergelijkbaar, maar we mogen niet vergeten dat een netbook een volwaardig besturingssysteem heeft, en dus veel veelzijdiger is. Bovendien zult u in het geval van een netbook geen problemen hebben met de bestandscompatibiliteit, aangezien absoluut dezelfde programma's worden gebruikt om ze te maken en te bewerken, die u gewend bent op een gewone computer.

Het vergelijken van netbooks en tablets is niet helemaal correct, aangezien deze toestellen fundamenteel verschillende functies, taken en mogelijkheden hebben. Als je nieuws en boeken wilt lezen, films wilt kijken, spelen en chatten, dan is een tablet een redelijkere keuze, maar als je van plan bent een apparaat aan te schaffen voor je werk, dan kun je beter op een netbook blijven, want met vergelijkbare, in principe maten, kan het met een groter voordeel worden gebruikt. Vergeet tot slot het prijsverschil niet: momenteel zijn netbooks iets goedkoper dan tablets.

Aanbevolen: